PR Klub mění název, nově bude ASCOPA

čtvrtek, 12. září 2024, 21:00 Aktuality, PR MediaGuru

PR Klub se změní na Asociaci strategické komunikace a vztahů s veřejností, používat bude zkratku ASCOPA. 

Nové logo ASCOPA, zdroj: PR Klub / ASCOPA

Nové logo ASCOPA, zdroj: PR Klub / ASCOPA

U příležitosti slavnostního vyhlášení letošního ročníku soutěže Zlatý středník oznámila jeho pořadatelská profesní organizace PR Klub změnu názvu. Nově bude vystupovat jako Asociace strategické komunikace a vztahů s veřejností a používat bude zkratku ASCOPA (Association of Strategic Communication and Public Affairs). 

PR Klub tím vyjadřuje posun směrem, který lépe odpovídá zaměření organizace i šíři členské základny. S tím se pojí i role, kterou chce ASCOPA zastávat při reprezentaci oboru PR a public affairs, jeho dalším rozvoji a kultivaci, a zdůrazňování jeho strategické role pro management firem, stejně jako pro vedení veřejných a neziskových organizací.

„Změnou PR Klubu na ASCOPA sjednocujeme název organizace s tím, co ve skutečnosti děláme a čím jsme. ‚Klubovost’ už nereflektovala ani naše aktivity, ani potřeby oboru a našich členů. Sdružujeme, vzděláváme, inspirujeme a podporujeme své členy. Budujeme reputaci oboru, pomáháme zvyšovat jeho standardy a vysvětlujeme jeho přínosy a hodnotu. Naším cílem je dále posilovat vnímání public relations jako komplexního komunikačního oboru, který je nedílnou součástí nejvyššího managementu a jeho rozhodování,” říká Pavel Vlček, předseda Výkonného výboru.

-stk-