Reklamu na pražském mobiliáři MHD bude provozovat Bigboard

pátek, 20. září 2024, 12:00 Outdoor ČTK

Reklamu na městském zastávkovém mobiliáři MHD bude pro hlavní město provozovat společnost Bigboard.

Ilustrační foto, zdroj: IPR Praha

Ilustrační foto, zdroj: IPR Praha

Reklamu na městském zastávkovém mobiliáři MHD bude pro hlavní město provozovat společnost Bigboard, která zvítězila ve výběrovém řízení a Praha s ní prostřednictvím své firmy Technologie hlavního města Prahy (THMP) uzavře pětiletou smlouvu. Za pronájem firma zaplatí ročně 207 milionů korun. ČTK to dnes sdělila mluvčí THMP Simona Kopová. THMP je městskou firmou, která má na starosti veřejné osvětlení, semafory a dopravní informační cedule nebo dodávky energií městu a jeho organizacím.

„V následujících pěti letech společnost BigBoard uhradí na nájemném více než jednu miliardu korun. Tato nabídka překročila znalcem stanovenou minimální cenu o více než 70 procent. Vysoké příjmy výrazně zkrátí dobu návratnosti investice bezmála 800 milionů korun, kterou hlavní město v uplynulých letech vynaložilo na výměnu zastávkových přístřešků a jejich digitalizaci. Celá investice by se tak měla vrátit zhruba do osmi let," uvedl generální ředitel THMP Tomáš Jílek.

Z vybraného nájemného bude THMP financovat mimo jiné veškerý provoz, servis a úklid zastávkových přístřešků. Reklamní prostor zahrnutý do veřejné soutěže představuje přibližně 100 digitálních ploch a 1100 CLV ploch. Z toho je 25 procent reklamních ploch vyčleněno pro potřeby města, zbylé jsou pak určeny ke komerčním sdělením.

Soutěž vypsala THMP na konci června na základě provedených předběžných tržních konzultací. Smlouvu s vítězem uzavře na zmíněných pět let s případnou opcí. Jediným kritériem výběru byla nabídnutá cena nájemného za specifikované reklamní plochy ve třech kategoriích. 

-čtk-