Segment VOD a FAST řídí na Primě Petr Král, střídá Josefa Beneše

čtvrtek, 5. září 2024, 12:45 Lidé, TV MediaGuru

Skupina Prima oznámila nástup Petra Krále do čela segmentu video služeb na vyžádání (VOD) a FAST kanálů.

Petr Král, zdroj: FTV Prima

Petr Král, zdroj: FTV Prima

Na začátku září se funkce ředitele pro VOD a FAST segment v rámci skupiny Prima ujal manažer online projektů Petr Král, který po vzájemné dohodě nahrazuje dosavadního ředitele VOD služeb skupiny Prima Josefa Beneše.

„Vzhledem k rychlému rozvoji streamingových platforem na českém trhu a změně návyku diváků při sledování videoobsahu plánujeme růst naší streamovací služby ještě akcelerovat. Chceme každému divákovi nabídnout lokální obsah podle jeho preferencí, proto jsme se rozhodli spojit síly se zkušeným online matadorem Petrem Králem, který stál u vývoje digitálních projektů napříč mediálními domy,“ uvedl generální ředitel Primy Marek Singer.

„Mým cílem je obsah platformy dále rozšiřovat tak, aby si každý divák našel to své. Velké příležitosti vidím například v pořadech pro děti a mladší generaci," uvedl ke své nové roli Petr Král.

Petr Král se v online světě pohybuje téměř tři desetiletí. Více než osm let působil jako ředitel vývoje produktů v Seznam.cz. Téměř tři roky vedl digitální aktivity TV Nova a stál u obnovení platformy Voyo. V mediální skupině Czech News Center zastával roli ředitele placeného obsahu, kde se věnoval strategii a konsolidaci prémiového obsahu. Poslední rok byl na volné noze a věnoval se konzultacím a mentorování.

Streamovací platforma Prima+ eviduje 1,2 mil. registrovaných uživatelů a přes 172 tisíc platících zákazníků. Uživatelům nabízí výběr ze tří tarifů, přičemž každý z nich umožňuje až pět profilů. 

-mav-