Seriál Přátelé slaví třicetiny, Max ho streamuje ve 4K

úterý, 24. září 2024, 11:05 Aktuality, TV MediaGuru

22. září 1994, přesně před třiceti lety, byla odvysílána první epizoda kultovního amerického seriálu Přátelé. Videotéka Max ho přináší nyní ve zcela novém technickém provedení.

Oblíbená šestice herců ze seriálu Přátelé. Foto: NBC

Oblíbená šestice herců ze seriálu Přátelé. Foto: NBC

Premiérově se vysílal deset let – od roku 1994 do 2004, natočeno bylo tedy jeho deset sérií, na televizních obrazovkách se ale objevuje dodnes. Americký seriál Přátelé získal pro tehdejší generaci teenagerů prakticky kultovní charakter a někteří diváci znají oblíbené hlášky nebo scénky zpaměti. Přátelé vysílá již řadu let Nova Fun (bývalá Nova 2), jsou však archivním zlatem studia WarnerBros. a umístěni jsou proto trvale ve videotéce Max, která je dostupná i v Česku.

Max nyní povyšuje divácký zážitek na zcela novou úroveň. Americký seriál byl přesně po třiceti letech od premiéry prvního dílu převeden z vysokého rozlišení na formát Ultra HD. Je to čtyřikrát kvalitnější obraz, než jaký nabízí Full HD verze. Barevná korekce a lepší divácký vjem je pak zajištěn formátem Dolby Vision. Obsah ve 4K rozlišení ovšem uvidí pouze ti zákazníci WarnerBros. Discovery, kteří si napřímo platí tarif Premium za 299 Kč/měsíc.

-lukpol-