Seznam zpoplatňuje zobrazení bez reklamy a zlevňuje odmítnutí cookies

úterý, 17. září 2024, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz nově nabízí uživatelům možnost zobrazení svých stránek bez display, video a audioreklamy, a to za poplatek 179 Kč měsíčně. Zároveň zlevňuje stávající službu „Seznam bez cílené reklamy" na 49 Kč.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz

Seznam.cz nově nabízí uživatelům možnost zobrazení svých stránek bez display, video a audioreklamy. Produkt Seznam bez reklam, který nahradí a rozšíří stávající službu Seznam Premium, je možné předplatit za měsíční poplatek 179 korun.

„Vnímáme, že existuje skupina lidí, kteří dávají přednost prohlížení webů bez inzerce. A právě pro ně jsme připravili možnost zakoupení produktu Seznam bez reklam, který jim za měsíční poplatek ve výši 179 korun umožní zobrazování našich webů bez display, video a audioreklamy,” říká Jiří Udatný, ředitel divize Identity a uživatelského profilu. 

Uživatelům nového produktu se nebude zobrazovat bannerová inzerce, neuvidí video reklamu v reportážích na zpravodajských i lifestylových obsahových službách a neuslyší reklamu v podcastech, pokud není přímou součástí audio stopy. Týkat se to bude více než dvaceti webů české internetové jedničky, včetně domovské stránky, zpravodajských webů, služeb Email.cz či Mapy.cz, Médium.cz, Sreality.cz a dalších. Nadále se naopak bude zobrazovat například obsah tvořený Seznam Brand Studiem či vybraná reklama ve vyhledávání.

Seznam bez reklam bude možné zakoupit na webové stránce nebo v Seznam Účtu v záložce Reklama a personalizace. K dispozici bude produkt i v dialogovém okně, ve kterém si uživatel po přístupu na stránku některé ze služeb Seznamu volí, zda poskytne souhlas se zpracováním osobních údajů za účelem cílení reklamy a personalizace obsahu.

„Pokud uživateli v rámci produktu Seznam bez reklam nebudeme zobrazovat reklamu, je samozřejmé, že o něm žádná data za účelem jejího cílení nesbíráme,” dodal Jiří Udatný.

Nově také Seznam.cz zlevňuje v květnu nasazený produkt Seznam bez cílené reklamy. Uživatelé, kteří nemají zájem o relevantní inzerci při používání služeb Seznamu, mohou za poplatek odmítnout využívání cookies za účelem cílení reklamy. Měsíčně teď zaplatí 49 Kč namísto původních 79 Kč. „V budoucnosti chceme také aktivovat tzv. propojené účty v rámci jedné rodiny, které nabídnou Seznam bez cílené reklamy za 49 Kč až pro čtyři účty,“ uvedl Udatný.

Produkt Seznam bez reklam nahradí a významně rozšíří doposud fungující službu Seznam Premium, která za poplatek umožňovala sledovat na seznamáckých webech videa bez reklam. Uživatelům, kteří tuto službu využívali, nabídne Seznam možnost nahradit Premium produktem Seznam bez reklam za stejnou cenu, a to až do konce jejich původního předplatného.

Seznam.cz zpoplatní uživatelům odmítnutí cílené reklamy

pondělí 25. března 2024

Lukačovič vysvětloval zpoplatnění odmítnutí cílené reklamy

pondělí 29. dubna 2024

Bez souhlasů se vydavatelům rozpadne reklamní obchodní model

pondělí 19. srpna 2024

-mav-