Skylink zastavil vysílání stanic TV Barrandov, vypověděla smlouvu

úterý, 17. září 2024, 12:55 TV , Aktualizováno MediaGuru

Všechny kanály skupiny Barrandov byly odpojeny z vysílaní satelitního operátora Skylink. TV Barrandov uvedla, že Skylinku vypověděla smlouvu.

Vzkaz divákům TV Barrandov ve vysílání Skylinku, zdroj: repro Skylink

Vzkaz divákům TV Barrandov ve vysílání Skylinku, zdroj: repro Skylink

Operátor Skylink přerušil satelitní vysílání programů skupiny Barrandov. „Důvodem je neplnění smluvních závazků jejím provozovatelem," informoval operátor zákazníky. Ve Skylinku jsou odpojeny všechny kanály skupiny, tedy TV Barrandov HD, Kino Barrandov SD a Barrandov Krimi SD.

„Barrandov přestal plnit smluvní podmínky, a proto jsme vysílání jeho kanálů odpojili. Reagovali jsme ale na krok, který udělala druhá strana," uvedl pro MediaGuru.cz Ladislav Řeháček, country manager společnosti M7 Group pro Českou republiku, pod kterou Skylink spadá. Uvedl rovněž, že TV Barrandov zná podmínky, za kterých operátor svou službu nabízí a za kterých ji bude poskytovat dál. „Nebudeme ji poskytovat někomu, kdo o ni nemá zájem," dodal. 

Televizní skupina Barrandov zdůvodnila, že smlouvu Skylinku vypověděla sama. „Smlouvu se Skylink jsme vypověděli my kvůli nevýhodnému nastavení podmínek. Aktuálně probíhá jednání se všemi poskytovateli satelitního vysílání, včetně Skylinku. Jen pro upřesnění, podíl diváků přes satelitní vysílaní tvoří jen velmi malou část,“ upřesnila MediaGuru.cz mluvčí televize Barrandov Kristýna Synáčová.

Odpojení kanálů TV Barrandov z nabídky Skylinku může ovlivnit i některé, zejména menší operátory, kteří neměli od provozovatele programů zajištěnou vlastní trasu a využívali signál Skylinku jako distribuční.

Skylink patří mezi největší poskytovatele satelitního a internetového televizního vysílání v Česku a na Slovensku. Uvádí, že má více než 1,5 mil. zákazníků, kteří si vybírají z nabídky placených televizních programů. 

Pro skupinu TV Barrandov je primární distribuce přes pozemní vysílání. Kanály skupiny Barrandov vysílají v multiplexu 23 společnosti Czech Digital Group (České Radiokomunikace).

-mav-, -lukpol-

Aktualizovali jsme o vyjádření skupiny TV Barrandov.