Staropramen jako první značka využívá v TV vertikálních injektáží

úterý, 3. září 2024, 11:30 Aktuality, Reklama, TV MediaGuru

Vertikální injektáže využije Staropramen pro svou novou kampaň s Orlando Bloomem. Zahajuje od úterý 3. září.

Zdroj: Staropramen

Zdroj: Staropramen

Pivovary Staropramen patřící do mezinárodní skupiny Molson Coors jsou první značkou, která se rozhodla využít zcela nový formát vertikálních injektáží, jež vytvořila a reklamním zadavatelům nabízí skupina Prima.

Od úterý 3. září na obrazovkách Primy tímto způsobem představí svou novou kampaň s anglickým hercem Orlando Bloomem. Kreativní zpracování nového formátu injektáží pro klienta navrhla contentová agentura Fuse, za nákupem médií stojí OMD, obě zastřešuje skupina Omnicom Media Group.

Pro nový reklamní formát využije Staropramen svého hollywoodského ambasadora. „V nové kampani s Orlando Bloomem navazujeme na globální komunikaci, tón však zůstává stejný, jak ho známe z lokálních reklam. Nechybí jemná ironie, nadsázka ani humor. Od kreativnějšího ztvárnění a nasazení mimo klasické komerční bloky si slibujeme především získání vyšší pozornosti cílového publika,“ říká Zuzana Žabecká, brand manažerka značky Staropramen, ze společnosti Pivovary Staropramen.

Ve vertikálních injektážích skupiny Prima se Staropramen objeví jako vůbec první značka na českém trhu. „Tento formát umožňuje využít až 20 % obrazovky, čímž lze dosáhnout vyšší vizibility oproti standardním injektážím. Výhodou je komunikace sdělení v průběhu reálného vysílání afinitních pořadů. Máme radost, že jsme s klientem první značkou nejen na pivním trhu, která cílovou skupinu zasáhne tímto netradičním způsobem. Už teď se těšíme na ohlasy publika,“ uvádí Marek Ertl, senior media planner OMD.

Nápad, jak nový reklamní formát v kampani uchopit, přinesla agentura Fuse. „Kreativním způsobem navazujeme na produktovou kampaň, kdy část reklamního spotu jednoduše promítneme na plechovce letošní novinky Staropramen Extra Chmel. Injektáže jsou u našich klientů vesměs velmi populárním formátem, věříme proto, že je osloví i v této nové podobě,“ doplňuje Martina Maňhalová, branded entertainment consultant Fuse.

Vertikální injektáže Staropramenu s Orlando Bloomem budou na obrazovkách skupiny Prima k vidění v několika pořadech. „Injektáže se slavným hercem si budou moct všimnout diváci v show Inkognito, 7 pádů Honzy Dědka nebo Show Jana Krause. Našim klientům nabízíme stále nové možnosti komerční prezentace a jsme přesvědčeni, že Staropramen nezůstane ve využití tohoto exkluzivního formátu sám,“ dodává Petr Tichý, specialista kreativního obchodu společnosti Media Club, která mimo jiné obchoduje reklamní prostor pro skupinu Prima.

Nová kampaň značky Staropramen bude formou vertikálních injektáží k vidění na kanálech skupiny Prima od 3. září do 31. října 2024.

-mav-