Trdlokafe získává síť Kofi Kofi a Pizza Raketou

úterý, 24. září 2024, 13:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Společnost Trdlokafe rozšiřuje své portfolio, které se rozšíří o jízdné kavárny Kofi Kofi a řetězec Pizza Raketou. 

Zdroj: Twistcafe Group

Zdroj: Twistcafe Group

Skupina Twistcafe Group, jež stojí za sítí Trdlokafe prodávající trdelníky a konceptem Bubblify, přidává nové značky do svého portfolia. Připojí k němu pojízdné kavárny Kofi Kofi a řetězec Pizza Raketou.

Síť Kofi Kofi, která na trhu funguje více než čtrnáct let, koupila firma Trdlokafe i s pražírnou. Akvizice značky Pizza Raketou přináší do skupiny nejen lokace u stanic pražského metra, ale také technologii doručování jídla s automatizovaným systémem. Pizza Raketou patří mezi koncepty společnosti Effectively, do které patří také koncept cloudové kuchyně My Food Place, který pod společnost Trdlokafe rovněž přechází. Po dokončené akvizici bude mít skupina přes 300 otevřených provozoven různých značek

„Tento krok nejen upevňuje naši pozici na českém retailovém trhu, ale také nám otevírá dveře k dalším investičním příležitostem. Jedním z našich strategických cílů je pomoci lokálním středoevropským značkám expandovat za hranice,” říká Radek Klein, CEO společnosti Trdlokafe.

Akvizice značky My Food Place znamenala pro skupinu Twistcafe Group investici v řádu nižších desítek milionů korun, nákup sítě Kofi Kofi pak vyšší desítky milionů

Skupina v současné době plánuje pokračovat v akvizicích menších českých i zahraničních značek, které mohou těžit z jejích zkušeností a globálního dosahu. „Věříme, že naše zkušenosti v oblasti franšízingu a pokračující inovace nám umožní podporovat další české značky a pomáhat jim růst na globální úroveň. Chceme být strategickým investorem, který bude zájemcům otevírat dveře nových příležitostí,“ dodává Klein.

Společnost Trdlokafe byla založena v roce 2014, kdy otevřela svůj první stánek před brněnským obchodním centrem Futurum. Během deseti let se značka rozrostla z malé lokální společnosti na mezinárodní řetězec, který dnes zahrnuje více než 230 otevřených poboček v osmi evropských zemích a na Blízkém východě. Dalších 100 se k otevření chystá v dohledné době. Na americký trh vstoupilo Trdlokafe otevřením provozovny na Venice Beach v Los Angeles. Do konce roku plánuje otevření dalších poboček v New Yorku a Miami. Na začátku roku 2025 pak i v Austrálii. 

Trdlokafe vstupuje pod značkou Twistcafe do USA

čtvrtek 25. července 2024

-stk-