TV Prima získala licenci na nový kanál Prima Case

čtvrtek, 26. září 2024, 12:40 TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání vyhověla žádosti FTV Prima a udělila ji licenci pro další terestrický a IPTV kanál.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Televizní skupina Prima získala licenci na vysílání nového kanálu Prima Case. Bude zaměřený na dramatickou tvorbu mimoevropské provenience. Uvedla to dnes Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, která licenci udělila. Licence opravňuje Primu k vysílání nového kanálu po dobu 12 let, a to prostřednictvím pozemních terestrických vysílačů a internetu. Stanice má vysílat minimálně 18 hodin denně v českém jazyce.

Generální ředitel skupiny Prima Marek Singer už dříve uvedl, že nový kanál Prima představí během podzimu. Vedle rozšíření nabídky na českém trhu se soustředí i na slovenský trh, kde chystá na začátek listopadu spuštění stanice Prima Love SK.

Skupina Prima provozuje v Česku celoplošné televizní vysílání programů Prima, CNN Prima News, Prima Cool, Prima Zoom, Prima Max, Prima Love, Prima Krimi, Prima Star a Prima Show. Vedle toho patří skupině weby, například iPrima.cz, a video portál Prima+. Primu většinově vlastní finanční skupina GES Group miliardáře Ivana Zacha.

-čtk-, mav-

Prima žádá o licenci pro další TV kanál, aktivní je i na Slovensku

pondělí 9. září 2024