Tým nové CEO Žanety Stránské kupuje Bumerang Film

pondělí, 2. září 2024, 13:10 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

YYY agency před sedmi lety investovala do podílu ve videoprodukci Bumerang Film a grafickém studiu Spoj.se skrze svou entitu YYY family. Teď své podíly prodává, podnikatelé se chtějí soustředit především na svou agenturu a startup Hedepy.

Žaneta Stránská, zdroj: Bumerang Film

Žaneta Stránská, zdroj: Bumerang Film

Lukáš Krčil, Roman Zámečník a Martin Zdražil z YYY agency zhodnocují svoji investici a prodávají své podíly ve videoprodukci Bumerang Film a grafickém studiu Spoj.se. Bumerang Film zároveň s tím vstupuje do nové fáze. Jeho novou CEO se stává Žaneta Stránská, která v produkci působí od roku 2018 a společně s kolegy kupuje původní podíl YYY. V pozici CEO nahrazuje Jana Perouta, který zůstává částečně jako producent, kromě toho rozjíždí novou neziskovou streamovací platformu Filmana.

„Kooperace ve YYY family byla dlouhé roky velmi přínosná a společně jsme realizovali spoustu úspěšných projektů různých velikostí, které významně přispěly k růstu Bumerangu. Dostali jsme se ale do bodu, kdy potřebujeme otevřít i další dveře, například ty, které povedou ke spolupráci s dalšími agenturami. Navzdory této změně hodláme v budoucnu i nadále spolupracovat s YYY agency na dalších projektech. Těšíme se na svěží vítr v plachtách, který tahle změna přinese,” říká Žaneta Stránská, CEO Bumerang Film.

Podobný krok učinilo i studio Spoj.se: „Partnerství nám umožnilo pracovat na řadě zajímavých projektů, které přispěly k růstu a profesionalizaci celého studia. Teď je na čase se posunout dál.”

Po prodeji podílů se Lukáš Krčil, Martin Zdražil a Roman Zámečník zaměří na růst YYY agency a startupu Hedepy. YYY vyrostla v roce 2023 meziročně o 27 % a dosáhla obratu 38 mil. Kč. Letos by mohla dosáhnout obratu 45 mil. Kč.

Startup Hedepy každoročně roste, minulý rok na jeho platformě za pomoci terapeutů proběhlo přes 100 tisíc sezení v 11 zemích Evropy. Značka také v průběhu roku 2023 získala investice v hodnotě 3,85 mil. EUR.

„Jsme rádi, že se nám podařilo dobře zhodnotit naši investici do obou firem, a zároveň skrze společnou energii Bumerang Film i Spoj.se výrazně posunout. Radost mám také z toho, že se na budoucí dennodenní spolupráci nic zásadně nemění,” říká o prodeji podílů CEO YYY agency Martin Zdražil.

-mav-