Woolworth plánuje vstup na český a slovenský trh

čtvrtek, 12. září 2024, 10:10 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Podle informací časopisu Zboží & Prodej by měl německý diskont  Woolworth vstoupit na český a slovenský trh. 

Zdroj: Woolworth

Zdroj: Woolworth

Německý diskontní řetězec Woolworth plánuje podle informací časopisu Zboží&Prodej vstup do České republiky a na Slovensko. 

„Můžeme potvrdit, že se připravujeme na vstup na trh na Slovensku i v České republice. V současné době jednáme se správci nemovitostí v obou zemích a pracujeme na konečných nájemních smlouvách. Podle aktuálního plánu jsou oba vstupy na trh připravovány na druhou polovinu roku 2025,“ uvádí k připravované expanzi Roland Rissel z tiskového oddělení Woolworthu. 

Woolworth je diskontní řetězec, jenž má své prodejny nejen v centrech měst, ale i v nákupních centrech a retail parcích. Nabízí sortiment čítající zhruba 10 tisíc položek, od oblečení a obuv, přes domácí potřeby, dekorativní předměty, psací potřeby, hračky po kosmetiku, drogerii a občerstvení. Nabídku doplňují až dva tisíce sezonních a akčních předmětů. Více než šest tisíc položek je nabízeno za méně než tři eura a 90 % položek tvoří produkty pod vlastními značkami.

V Německu Woolworth provozuje přes 700 prodejen, rovněž je přítomen v Rakousku a Polsku. Příští rok plánuje vstoupit na nové trhy, celkově chce mít v Evropě pět tisíc obchodů, z toho 1500 v domovském Německu. Na českém trhu bude působit vedle diskontních řetězců, jako je Action, Tedi, Pepco nebo Kik. 

-stk-