BabyGuru, dětské studio skupiny OMG, má desáté výročí

pondělí, 7. října 2024, 06:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Dětské studio BabyGuru, určeno pro děti zaměstnanců skupiny Omnicom Media Group (OMG), si letos v říjnu připomíná deset let od svého založení.

Firemní dětské studio BabyGuru oslavilo 10 let, zdroj: MediaGuru.

Firemní dětské studio BabyGuru oslavilo 10 let, zdroj: MediaGuru.

BabyGuru, firemní dětské studio mediální skupiny Omnicom Media Group, tento rok v říjnu slaví 10 let od svého vzniku. Za tu dobu ho pravidelně navštěvovalo téměř 70 dětí, z toho osm sourozenců. Jeho služby tak mohlo využít šest desítek rodičů z řad zaměstnanců, a to nejen maminky, ale i tatínci. Téměř všichni, jejichž děti do BabyGuru chodily, ve firmě stále pracují. Dětské studio provozuje nezisková organizace Žít spolu.

„Provozovat firemní dětské studio je radost i starost zároveň. Je to skvělý benefit, který ale musíte dělat s láskou a vizí, že to celé dává smysl. Nemůžete jen počítat finanční náklady, protože skutečný zisk a přínos nelze v tomto případě přepočítat na peníze,“ popisuje Michaela Mejzlíková, HR specialistka skupiny OMG, jež se o projekt BabyGuru ve firmě stará a sama jej téměř tři roky využívala pro své nejmladší dítě. „Viděla jsem proto hodně zblízka, jak se BabyGuru dokázalo prosadit a získat si důvěru rodičů,“ dodává.

Dnes je podle Mejzlíkové nejtěžší ladit kapacitu tak, aby bylo vyhověno těm, kteří to nejvíce potřebují. „Museli jsme, ač neradi, stanovit pravidla a prioritizovat. Nerozlišujeme maminky a tatínky, jen pracující a nepracující rodiče, protože primárním cílem je umožnit rodičům návrat do práce nebo možnost v ní pokračovat. A popravdě tatínkové jsou o dost hlasitější a emocionálnější ambasadoři,“ přibližuje.

Každodenní péči i pedagogický program zajišťuje Žít spolu, jež dodává služby jako řešení na klíč. „BabyGuru je pro děti i rodiče často první kontakt s nějakou péčí mimo rodinu. Chceme, aby se u nás cítily bezpečně, soustředíme se také na hezké vztahy s rodiči nebo prarodiči dětí. Snažíme se je vtahovat do dění v BabyGuru, aby porozuměli tomu, jaká je naše filozofie, jak o děti pečujeme. Co nám pomůže v naši práci a co pomůže jejich dětem, aby se jim u nás líbilo,“ říká za organizaci Klára Tomková.

Rodiče, jejichž děti BabyGuru navštěvují, oceňují především to, že nejde jen o hlídání, ale že je to regulérní vstup do vzdělávání, kde jsou daná pravidla a struktura, příjemné učitelky, zábava, kroužky, například zpívání či angličtina, a kolektiv stejně starých dětí. „Za mne je to naprosto skvělý firemní benefit, jeden z mála těch opravdu smysluplných – jak z pohledu rodičů, tak z pohledu zaměstnavatele. Je to věc, která mi neskutečně usnadnila a usnadňuje život a samozřejmě mne ještě více fixuje s Omnicomem,“ komentuje Karel Míšek, Client Engagement Director OMD a otec dvou dětí, které mají s BabyGuru zkušenost. 

Desetileté výročí doprovodila oslava pro děti a jejich rodiče. Přichystáno bylo občerstvení pro všechny, fotokoutek i program s kouzelníkem, malováním na obličej, opičí dráhou či kreativním tvořením. „Děkujeme rodičům za důvěru. Těší nás vidět, že péče o rodinu a úspěšná kariéra se mohou doplňovat. Většina z nás stále usiluje o časovou rovnováhu a v Omnicom Media Group věříme, že jí tímto benefitem podporujeme,“ doplňuje Luisa Alvesová, Managing Partner OMG, díky které mohlo firemní dětské studio vzniknout.

-stk- 

Pozn.: Mediální server MediaGuru.cz provozuje agentura PHD, která je součástí Omnicom Media Group.