BB Global se má stát novým vlastníkem BigBoard Praha

čtvrtek, 24. října 2024, 11:55 Outdoor , Aktualizováno MediaGuru

Vlastnická struktura společnosti BigBoard Praha má doznat změn, ÚOHS se začal zabývat spojením společností BB Global a BigBoard Praha.

Ilustrační foto, zdroj: BigBoard Praha

Ilustrační foto, zdroj: BigBoard Praha

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zahájil na základě návrhu společnosti BB Global zjednodušené řízení ve věci povolení spojení s firmou BigBoard Praha. „BB Global má získat možnost výlučně kontrolovat společnost Bigboard Praha a její dceřiné společnosti. K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti poskytování reklamních služeb, především provozováním venkovní reklamy, a dále marketingových a mediálních služeb,“ uvedl ÚOHS v oficiálním oznámení. 

Předseda představenstva společnosti BigBoard Praha Richard Fuxa v dopise obchodním partnerům uvedl, že společnost BB Global má získat 60 % akcií od stávajícího majoritního akcionáře, společnosti Joj Media House. Zbývající akcionáři, tedy Richard Fuxa a společnost Toužimský Media zůstávají i nadále akcionáři, kdy oba drží po 20 % akcií v BigBoard Praha. „Nepředpokládáme žádný přímý dopad této transakce na obchodní vztahy jak s našimi klienty, tak s našimi dodavateli. V současnosti tuto změnu projednává Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Po jeho případném schválení budeme moci uvést další podrobnosti," napsal Richard Fuxa.

Společnosti BB Global patří do portfolia společností financovaných finanční skupinou J&T. Letos v březnu ji založily firmy Iulianco Limited se sídlem na Kypru a společnost J&T Arch PE Sicav. Podle stanov společnosti představuje podíl prvně jmenované na základním kapitálu 67 % a druhé jmenované 33 %.

Předsedou představenstva BB Global je Dušan Palcr, který mj. zasedá v dozorčí radě J&T Banky, a členem představenstva František Jíša, mj. člen statutárního orgánu J&T Real Estate CZ.

Stávajícím většinovým vlastníkem BigBoard Praha je společnost JoJ Media House (60 %). 20% podíl drží Richard Fuxa, CEO společnosti, a zbývajících 20 % společnost Touzimsky Media.

BigBoard Praha je nejsilnějším hráčem na trhu venkovní reklamy. Podle posledních dostupných informací vytvořila za rok 2022 konsolidovaných tržeb ve výši 1,6 mld. Kč, provozní zisk EBITDA dosáhl 299 mil. Kč. Patří pod ní řada dceřiných společností, které se pohybují v outdoorové reklamě, např. Czech Outdoor, Outdoor Akzent, News Advertising nebo MetroZoom.

Aktualizovaná mapa vlastníků českých médií 2024

pondělí 24. června 2024

-mav-

Aktualizovali jsme v pátek 25.10. o vyjádření předsedy představenstva BigBoard Praha Richarda Fuxy