Canal+ může nasadit do TV i VOD tituly studia River Road

neděle, 27. října 2024, 07:10 Aktuality, TV MediaGuru

Zákazníci Canal+ v Česku se dostanou díky nové globální distribuční smlouvě s River Road Entertainment k nabídce jejich titulů.

Studio Canal bude exkluzivně zajišťovat prodej práv na televizní vysílání, SVOD a další platformy, což umožní mj. i zákazníkům Canal+ v Česku přístup k významným filmovým titulům. Mezi zahrnuté filmy patří mimo jiné oscarový snímek 12 let v řetězech (Steve McQueen), Strom života (Terrence Malick), oceněný Zlatou palmou v roce 2011, či Útěk do divočiny (Sean Penn), několikanásobně nominovaný na Oscary. Mezi dokumenty je například Potraviny, a.s. (Robert Kenner), který byl také nominován na Oscara.

Juliette Hochart, ředitelka katalogu Studio Canal, uvedla: „River Road nám svěřuje díla skvělých filmařů, jejichž kreativní talent byl oceněn kritikou, a my jsme vděční za možnost je nabídnout divákům po celém světě."

Dalšími filmy jsou například špionážní thriller Lovná zvěř (2010), biografické snímky The Runaways (2010) a Láska a odpuštění (2014), komedie Zítra nehrajeme! (2006) či drama Volání netvora: Příběh života (2016), které získalo devět cen Goya.

River Road Entertainment byla založena v roce 1987 scenáristou a režisérem Billem Pohladem, který byl nominován na Emmy a několikrát na Oscara.

-lukpol-