České PR je čtyřikrát ve finále soutěže WPRCA

středa, 23. října 2024, 12:15 Aktuality, PR MediaGuru

Ve finále světové soutěže World Public Relations and Communication Awards má české PR čtyři želízky v ohni. 

Zdroj: ASCOPA

Zdroj: ASCOPA

Do finále světových cen World Public Relations and Communication Awards se dostaly tři české projekty soutěže Zlatý středník, které nominovala Asociace strategické komunikace a vztahů s veřejností (ASCOPA). Asociace navíc bojuje o ocenění pro nejlepší globální PR asociaci. Výsledky vyhlásí pořádající Global Alliance 20. listopadu na Bali.

Na shortlist se dostaly projekty Smysl pro Tumor od České televize a organizací Fuck Cancer a Loono, Effaclar Speed Run od La Roche-Posay společnosti L’Oréal a agentury Good Game, a podcast Pod svícnem stejnojmenné iniciativy. 

Zároveň ASCOPA, jež je členem této globální asociace, se navíc sama dostala do užšího výběru a uchází se o prvenství v kategorii Global Public Relations Association of the Year. Mezi další finalisty patří španělská asociace Asociación de Directivos de Comunicación (IMAGINA), nigerijská asociace Nigerian Institute of Public Relations (NIPR) a americká asociace Public Relations Society of America.

„Výsledek je důkazem, že česká PR a komunikační scéna dokáže konkurovat nejlepším na světě. Projekty, které postoupily do mezinárodního finále, spojuje dobře připravená komunikační strategie, mimořádný výsledek i vysoká kvalita zpracování,“ uvádí Michaela Pišiová, výkonná ředitelka ASCOPA.

Projekty ve finále soutěže World Public Relations and Communication Awards

Smysl pro Tumor

Projekt „Smysl pro tumor“ je kampaní zaměřenou na zvyšování povědomí o rakovině v České republice. Spojuje televizní seriál České televize s edukativními aktivitami, jako jsou podcasty, videa a příspěvky na sociálních sítích. Kampaň vznikla ve spolupráci s neziskovými organizacemi Fuck Cancer a Loono, které zajišťovaly odbornou přesnost a autentické příběhy pacientů. Díky tomuto propojení zábavy a vzdělávání kampaň nejen přitáhla miliony diváků, ale také podpořila konkrétní akce, jako je registrace do aplikací prevence a zvýšení povědomí o prevenci rakoviny.

 

Effaclar Speed Run 

V roce 2023 značka dermokosmetiky Effaclar představila nový produkt DUO+M, který slibuje viditelné zlepšení akné do 8 hodin. Kampaň, zaměřená na mladé muže, kteří bývají v reklamách na péči o pleť opomíjeni, vznikla ve spolupráci s herním influencerem Dodem. Effaclar vytvořil mapu ve hře Fortnite, kde hráči soutěžili v tom, kdo rychleji vyčistí Dodoho akné. Kampaň oslovila více než 316 tisíc hráčů, což vedlo k nárůstu prodeje o 485 % oproti předchozí kampani, a stanovila nový standard pro kreativní reklamu v herním prostředí.

Podcast Pod svícnem

Podcast Pod svícnem"spuštěný v roce 2022 Michaela Studenou a Barborou Urbanovou se zaměřuje na problematiku domácího násilí v České republice. Skrze výpovědi obětí osvěcuje realitu a dopady této problematiky, destigmatizuje oběti a vyvolává empatii ve společnosti. Podcast přispěl k legislativním změnám, jako je „lex Eliška“, a získal ocenění jako „Podcast roku“. S průměrnou posluchačskou základnou 100 000 a silnou přítomností na sociálních médiích podcast nejen zvyšuje povědomí o domácím násilí, ale také organizuje veřejné diskuze a sbírá prostředky pro oběti.

-stk-