CityZen přidává prodejny, investuje do TV reklamy

středa, 16. října 2024, 14:25 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Výrobce chytrého oblečení CityZen rozšiřovat svou prodejní síť. Spolu s tím investuje do reklamních kampaní. 

Zdroj: CityZen

Zdroj: CityZen

Česká značka CityZen, která se zaměřuje na výrobu chytrého oblečení odolného proti potu a znečištění, hlásí za rok 2023 obrat 191 milionů korun s provozním ziskem 19 milionů korun. Rozšiřuje svou  prodejní síť a spolu s tím pokračuje i v marketingových investicích. V dalším roce společnost plánuje překonat v tržbách hranici 200 milionů korun.  

Růst CityZen zaznamenává i přes celosvětový pokles v módním segmentu, který dlouhodobě zaznamenává propad. „Celý módní průmysl čelí enormnímu tlaku kvůli zvyšování cen vstupů, energií a dlouhodobě nepříznivé ekonomické situaci. CityZen roste navzdory tomuto nepříznivému vývoji, což potvrzuje sílu naší značky i rostoucí poptávku po kvalitním a udržitelném oblečení,“ říká Pavel Hrstka, CEO společnosti CityZen

Firma pokračuje v otevírání nových prodejen po celé České republice, kterých má nyní celkem pět. V roce 2023 značka otevřela nové pobočky v Praze a Hradci Králové, letos přidala Brno a Olomouc. Cílem je pokrýt všechna krajská města, čímž se CityZen snaží posílit svou pozici na trhu a zvýšit povědomí jak o značce samotné, tak o svých unikátních produktech. 

„Offline prodeje v rámci kamenného retailu představují až 60 % celkového fashion segmentu v České republice a my tento trend nechceme ignorovat. Proto investujeme do rozšiřování kamenných prodejen, které nám pomáhají posilovat povědomí o značce napříč regiony,“ doplňuje Pavel Hrstka

Nové prodejny jsou koncipovány jako maloformátové s průměrnou plochou kolem 40 m², přičemž největší z nich bude otevřena v Ostravě. Investice do zprovoznění nové prodejny se pohybují kolem 1,7 milionu korun, zatímco roční náklady na provoz čítají přibližně 2,5 milionu korun. 

Aktuálně CityZen zaměstnává 50 zaměstnanců a vzhledem k rozvoji sítě kamenných prodejen bude číslo ještě navyšovat. „Naše cíle jsou jasné – chceme vrátit slávu českému textilnímu průmyslu a ukázat, že české firmy umí vyrábět oblečení špičkové kvality. Do budoucna se nevyhneme otázce vlastní výroby, jelikož kapacity externích dodavatelů z řad lokálních textilek jsou omezené,“ vysvětluje Pavel Hrstka

V nadcházejícím období se chce firma zaměřit i na další rozšiřování produktového portfolia, kam zařadí také zdravotní produkty a další druhy chytrého oblečení. Spolu s tím bude pokračovat i v budování samotného brandu a v investicích do marketingu a reklamních kampaní – pouze do televizní reklamy míří cca 16 milionů korun.

Myšlenka vyvinout unikátní bavlněné triko, na kterém není vidět pot, odolá špíně a snižuje zápach, vznikla v hlavě jednoho ze zakladatelů CityZen Reného Němečka už v roce 1995. Společně s Martinem Burkoněm a Pavlem Hrstkou ji po letech testování uvedli ve skutečnost. V září 2018 založili firmu a v prosinci téhož roku prodali své první tričko. Od té doby CityZen prodal již více než 525 tisíc triček a pro příští rok plánuje vyrobit dalších 160 až 200 tisíc kusů chytrého oblečení. V současnosti se portfolio značky skládá z několika kategorií, mezi které patří trička, košile, spodní prádlo pro ženy i muže.

-stk-