Do vedení Čedoku míří Rendlová, zodpovídá za marketing

čtvrtek, 3. října 2024, 07:05 Aktuality, Marketing, PR, Lidé MediaGuru

Čedok rozšiřuje své vedení, členkou představenstva se stává Edita Rendlová, jež bude zodpovědná za prodej, marketing a komunikaci. 

Edita Rendlová, zdroj: Čedok

Edita Rendlová, zdroj: Čedok

Nejstarší tuzemská cestovní kancelář Čedok rozšiřuje vedení společnosti, nově za firmu bude rozhodovat čtyřčlenné představenstvo. Do nejvyššího řídícího orgánu se od začátku října připojila Edita Rendlová, dosavadní ředitelka prodeje a marketingu, která do firmy nastoupila v roce 2019. Nová členka představenstva převezme řízení prodeje v Česku i na Slovensku a také agendy marketingu či komunikace. Změny v managementu schválil akcionář a dozorčí rada.

„Čedok v posledních letech významně roste, rozhodli jsme se proto tyto změny reflektovat i v nejužším vedení společnosti. Od 1. října rozšiřujeme představenstvo na čtyřčlenné a novou členkou se stala Edita Rendlová, která má za sebou dlouhou praxi v cestovním ruchu i v letectví,“ zdůvodnil předseda představenstva a generální ředitel Stanislav Zeman.

Edita Rendlová působí v Čedoku přes pět let, kdy do firmy nastoupila v roce 2019 jako manažerka call centra a poté se posunula na ředitelský post v oddělení prodeje a následně i marketingu. Přes dvacet let pracovala na různých vedoucích pozicích v Českých aeroliniích. Kromě jiného byla ředitelkou řízení pozemního provozu, produktu i služeb pro cestující, ale také pro cargo a airline systémy. V minulosti vedla v ČSA také projekt migrace a konsolidace leteckých systémů a spolupracovala tehdy na restrukturalizaci dopravce i vstupu nového partnera letecké společnosti Korean Air. 

Generální ředitel a předseda představenstva Stanislav Zeman bude mít od října v gesci kromě samotného strategického řízení společnosti nadále oblasti produktu a dopravních služeb. Na dalších pozicích v představenstvu dále zůstávají Tomáš Kosař, jenž jako finanční ředitel zodpovídá za oblast financí, práva či personálního řízení, a Pavel Dvořák s agendou týkající se IT nebo delegátských či průvodcovských služeb.

-stk-