Marketing likérky Fruko-Schulz nově řídí Josef Kroulík

úterý, 8. října 2024, 13:05 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Firma chystá v blízké době pod novým majitelem i marketingovým vedením výraznější změny v korporátní identitě.

Josef Kroulík, zdroj: Fruko Schulz

Josef Kroulík, zdroj: Fruko Schulz

Marketing jindřichohradecké likérky Fruko-Schulz od září řídí Josef Kroulík, který nastoupil na nově vytvořenou pozici marketingového manažera. Bude mít na starosti implementaci strategií, které pomohou naplnit dílčí obchodní cíle likérky, a především celkově posílit její pozici na trhu. 

„Prioritou je pro mě vytvoření celkové marketingové strategie na základě aktuálních obchodních cílů. Kromě oživení portfolia a revize prodejních kanálů se budeme průběžně věnovat také strategickému budování značky,“ uvádí.

Josef Kroulík pracoval pro značky Budějovický Budvar, kde strávil přes 10 let, nebo Koh-i-noor. Do Fruko-Schulz přichází ze svého předchozího působiště, firmy Belis, kde vedl divizi Smalt a byl zároveň členem představenstva společnosti. Ve své dosavadní kariéře se věnoval zejména projektovému řízení marketingových aktivit a realizaci strategických konceptů s důrazem na prohlubování a rozvoj obchodní spolupráce.

Fruko-Schulz má od března 2024 českého majitele Radka Bukovského, který drží 100% podíl a likérku koupil od dřívějšího většinového vlastníka, petrohradské skupiny Ladoga. Vlajkovou lodí a největším výrobním artiklem pro český a slovenský trh zůstává tradiční Tuzemák s plachetnicí s produkcí 2 miliony litrů ročně.

Likérka se bude podle Josefa Kroulíka věnovat také mapování nových příležitostí a trendů: „Od října zahajujeme komunikační kampaň k naší produktové novince – peprmintovému likéru Green Deal. Pomyslně tím chceme odstartovat „funny řadu“ výrobků, která má za cíl zákazníky nejen příjemně chuťově naladit a pobavit, ale také vnášet nové impulsy do společenské debaty.“ Firma chystá v blízké době pod novým majitelem i marketingovým vedením výraznější změny v korporátní identitě a výhledově také rebranding značky Fruko-Schulz.

-mav-