Media Club přibírá od roku 2025 rádia Čas, Čas Rock a Penny

středa, 23. října 2024, 07:00 Aktuality, Rádio MediaGuru

Zastupitelství Media Club rozšiřuje pro rok 2025 nabídku zastupovaných rádií o tři stanice a i díky tomu zvyšuje svůj podíl na trhu na víc než 45 %.

Ilustrační foto, zdroj: Pixabay

Ilustrační foto, zdroj: Pixabay

Rádia zastupovaná společností Media Club zvýší pro rok 2025 ceny rádiové reklamy v průměru o 5 %. Do nového roku přicházejí s rozšířeným portfoliem stanic, díky čemuž zvyšují svůj podíl na trhu na svoji historicky nejvyšší hodnotu 45,1 %. Stávající nabídka stanic se rozšiřuje o Rádio Čas a Rádio Čas Rock, která Media Clubu přinesou navýšení oproti letošnímu roku o 1,7 procentního bodu. Novinkou je také možnost nakupovat reklamu v rádiu řetězce Penny, které podle prodejce osloví na 3,3 mil. zákazníků týdně.

Media Club zastupuje na reklamním trhu nejposlouchanější celoplošné komerční rádiové stanice Impuls, Evropa 2 a Frekvence 1, dále nadregionální Kiss, Country, Beat a nově Rádio Čas a regionální Signál, Spin, Radio 1, Rock Zone, Bonton, Dance rádio, Český Impuls a nově Rádio Čas Rock. Celkově tak rádia Media Clubu oslovují téměř 5 mil. posluchačů týdně (4,9 mil.) a 2,7 mil. posluchačů denně.

„Cenu zvyšujeme hlavně u těch stanic, které zvyšují poslechovost. To se týká například Kissu, kde je zvýšení reklamních cen vyšší než 5 %. U některých stanic jsme ceny ponechali, ale v průměru je zdražení na úrovni pěti procent,“ vysvětluje Jan Čadek, obchodní ředitel rozhlasové divize Media Clubu.

Obchodní balíčky nabízené klientům se pro rok 2025 nemění. Nadále jsou v nabídce čtyři varianty: Radio United Total, který zasáhne více dvě třetiny české populace, Radio United Optimal, zaměřující se na zajištěné rodiny, Radio United Progressive, cílící na mladší posluchače a jejich rodiny, a Radio United Creative je pak produktem pro kreativní plánování rádiové komunikace.

Balíčky rádií Media Clubu pro rok 2025, zdroj: Media Club

Balíčky rádií Media Clubu pro rok 2025, zdroj: Media Club

Cílové skupiny zastupovaných 16 rádií Media Clubu, zdroj: Media Club

Cílové skupiny zastupovaných 16 rádií Media Clubu, zdroj: Media Club

Rádio Čas patří do trojice nejposlouchanějších regionálních rádií v Moravskoslezském kraji. Celkově ho poslouchá 77 tisíc posluchačů denně a 159 tisíc týdně. Rádio Čas Rock pak přidává dalších 44 tisíc denně a 100 tisíc týdně. Obě rádia patří do mediální skupiny Pohoda rodiny Pařízkových. Media Club převezme celý obchodní tým obou rádií, v souhrnu jde o 15 obchodníků.

Letošní rok na rádiovém trhu byl podle Jana Čadka stejně jako rok předcházející výjimečně zdařilý. „Z pohledu tržeb i hrubého zisku EBITDA dosáhneme letos rekordních výsledků,“ uvádí. Ve výhledu pro rok 2025 je ale vzhledem k předpokládanému chování inzerentů opatrný a nevylučuje možné zpomalení na reklamním trhu.

-mav-