Mediální agentura Médea je v úpadku, rozhodl soud

pondělí, 21. října 2024, 18:30 Reklama MediaGuru

Městský soud v Praze vyhlásil úpadek společnosti Médea. Návrh na na prodloužení lhůty k předložení reorganizačního plánu zamítl.

Zdroj: Médea

Zdroj: Médea

Mediální agentura Médea je z rozhodnutí Městského soudu v Praze v úpadku. Soud tak rozhodl o insolvenčním návrhu a účinky jeho rozhodnutí nastávají okamžikem zveřejnění v insolvenčním rejstříku. Vyplývá to z pátečního rozhodnutí soudu.

Věřitele, kteří dosud nepřihlásili své pohledávky, soud vyzval, aby své pohledávky přihlásili do dvou měsíců ode dne rozhodnutí o úpadku. Zároveň nařídil přezkumné jednání k přezkoumání přihlášených pohledávek na den 20. 1. 2025.

Médea má do 10 dnů od rozhodnutí o úpadku sestavit a odevzdat
insolvenčnímu správci doplněné seznamy svého majetku a závazků. Návrh Médey z 25. září na prodloužení lhůty k předložení reorganizačního plánu o 30 dnů soud zamítl. O způsobu řešení úpadku nebylo rozhodnuto, Médea či věřitelé mohou podat návrh na povolení reorganizace v obecné lhůtě stanovené zákonem.

Médea ve vyjádření soudu uvedla, že s ohledem na skutečnost, že má závazky v celkové výši 937 mil. Kč více než tři měsíce po splatnosti u více věřitelů, jsou u ní naplněny všechny znaky úpadku. Sama navrhla, aby soud rozhodl o jejím úpadku. Celkové závazky Médey pak přesahují jednu miliardu.

„Za této situace, kdy se dlužnice návrhu nebránila, nerozporovala ho, resp. k návrhu přistoupila, soud již blíže nehodnotil aktivní legitimaci navrhovatelek," uvedl soud ve svém odůvodnění.

Jde tak o další firmu spojenou s Jaromírem Soukupem, která je v úpadku. V Médee Soukup stále vlastní 50% podíl. Ve společnosti Media Master a Barrandov Televizní Studio je už jediným vlastníkem Jan Čermák.

Insolvenční návrh podaly letos v únoru společnosti Tiscali Media a Iron Mountain ČR. V insolvenčním návrhu jsou zároveň označeni i další věřitelé, konkrétně Knowlimits Group, W & P Euronova, Dynamix Media, BurdaMedia Extra, Česká televize a VZP.

Agentura Médea je krok od konkurzu, žádá o odklad

čtvrtek 26. září 2024

Médea má závazky přesahující jednu miliardu korun

pondělí 16. září 2024

-mav-