Mikýř přijde s parodií na Milionáře, aktivity kolem Survivora vynesly miliony

středa, 9. října 2024, 14:00 TV, Internet & Mobil MediaGuru

S novou show, která se inspiruje v televizní zábavě a je natáčena pro svět sociálních sítí, přijde influencer Martin Mikyska.

Jan Cón a Vilém Franěk na konferenci Content X, zdroj: MediaGuru.cz

Jan Cón a Vilém Franěk na konferenci Content X, zdroj: MediaGuru.cz

Peníze, které se týmu internetového tvůrce Martina Mikysky alias Mikýře podařilo vydělat v aktivitách kolem jeho účasti v reality show Survivor, vloží do nového projektu. Inspiraci pro něj hledá v televizní zábavě a od 13. října přijde s parodií televizní show Chcete být milionářem? kterou uvede pod názvem Milionář na steroidech. O Mikýřově účasti v pořadu Survivor, nové strategii firmy i ohlasu, která videa produkovaná v návaznosti na Mikýřovu účast za období téměř půl roku přinesla, promluvili marketingoví manažeři Vilém Franěk a Jan Cón na konferenci Content X, kterou v minulém týdnu uspořádala komunikační skupina Group M.

Mikýřova účast v soutěži významně ovlivnila byznys firmy, na několik měsíců se totiž musela obejít bez svého ústředního tvůrce a zpočátku nebylo jasné, zda nemá svoji činnost přerušit, sdělil na úvod Vilém Franěk. Nakonec se ale tým rozhodl Mikýřovy přítomnosti na ostrově využít a veškerou tvorbu tomu podřídit. Vyžadovalo to značnou dávku improvizace, jen málo videí se totiž podařilo předtočit před Mikýřovým odjezdem. Primární komunikační platformou se stal Instagram, kde se za období pěti měsíců (únor až červen 2024) podařilo vygenerovat osm milionů interakcí při celkovém počtu více než 300 postů. V nejexponovanějších obdobích představoval zásah tři miliony unikátních uživatelů měsíčně. Počet sledujících na Instagramu vystoupal za pět měsíců o 200 tisíc na necelých půl milionu (452 tisíc). Milionové imprese získala i videa na YouTube, souhrnně to bylo téměř 11 mil. zhlédnutí. Videa se objevovala i na TikToku, kde růst nebyl tak výrazný jako na Instagramu, přesto se ale počet sledujících zvýšil na více než 200 tisíc. Napříč všemi sociálními sítěmi se celkový počet zhlédnutí videí za dobu pěti měsíců dostal na více než 160 milionů.  

Nečekaná Mikýřova výhra v soutěži Survivor pak gradovala „Jediným rozhovorem v životě“ – rozhovorovou show Mikýře a Ondřeje Novotného, moderátora Survivora, ve vyprodané O2 aréně. Na onlinu ji bylo možné sledovat na placené platformě Herohero, kde se počet předplatitelů dostal k téměř 30 tisícům. Akci se podařilo rychle prodat, údajně za necelou půl hodinu, i řadě partnerů – Coca-Cola, Mixit, Foodora nebo Proud, pro které byly připraveny unikátní aktivace.  

Veškeré aktivity navázané na Mikýřovu účast televizní reality show vynesly 6 mil. Kč. Náklady představovaly 6 mil. Kč, obrat 12 mil. Kč. To, co se podařilo vydělat, chce firma vložit do nového obsahu. Na Strahově proto vybudovala studio pro show Milionář na steroidech, kterou na Herohero odstartuje 13. října.

„Je to naše představa digitálně-televizní zábavy. To, co jsme vydělali, zase vracíme zpátky do tvorby. Přijde nám smysluplné peníze lidem zase vrátit,“ přiblížili Vilém Franěk a Jan Cón. Už právě účast Mikýře v Survivoru nabídla firmě možnosti, jak si otestovat propojení televizní a digitální zábavy. „Přišli jsme do televizního světa a baví nás oba světy propojovat. Jsou formáty, u kterých propojení dává smysl. Pak je to win-win situace pro televizní i youtubové tvůrce,“ uzavřel Vilém Franěk.

Influencer monitor: Mikýře vytáhla show Survivor za Kovyho

středa 19. června 2024

-mav-