Miloš Pokorný se po sedmi letech vrací do vysílání Frekvence 1

středa, 2. října 2024, 09:45 Aktuality, Rádio, Lidé MediaGuru

Miloš Pokorný bude od 21. října vysílat na Frekvenci 1 v čase od 9:00 do 10:00.

Miloš Pokorný, zdroj: Frekvence 1

Miloš Pokorný, zdroj: Frekvence 1

Po sedmi letech se do éteru Frekvence 1 vrací moderátor Miloš Pokorný. Vysílat začíná 21. října – v týdnu, kdy si stanice připomíná 31 let.  „Vždy jsme si o jeho potenciálním návratu povídali s tím, že ‚až nastane ten správný čas…’. A když Frekvence 1 slavila 30 let, došlo asi k té zásadní rozpravě,“ říká David Šmídt, ředitel Frekvence 1 a Evropy 2.  

„Jsem v éteru s krátkými pauzami od roku 1991. Sólově, pak ve dvojici jako Těžkej Pokondr a pak zase na vlastní triko. Užil jsem si také manažerské posty, ale živé vysílání mě bavilo vždycky nejvíc. Přestože mám za ta léta i relativně dost zkušeností v televizi, vítězí jednoznačně rádio. Možnost mluvit živě a být v kontaktu s posluchačem je něco, co mě dodnes nesmírně baví a zároveň nabíjí!.Navíc mám rád i určitou intimitu rádia, kdy je vše postaveno na hlase a projevu spíkra a nejsou tam vizuální a jiné berličky. Přestože je dnes trend mít v rádiu kamery a vysílání streamovat, pořád mě baví nechat pracovat fantazii a nevidět z té rádiové kuchyně úplně všechno," přiblížil Miloš Pokorný.

Miloš Pokorný bude vysílat v čase od 9:00 do 10:00, tedy v rámci bloku mezi ranními moderátory Lubkou Ponížilovou a Miroslavem Michálkem a pořadem Marty Jandové. „Chtěli bychom vytvořit silný dopolední trojblok tak, aby se posluchač cítil dobře, a zároveň měl kompletní radiový servis od humoru, emocí až po zajímavosti, soutěže a společenský přehled,“ upřesňuje David Šmídt.

„Bude to taková všeobjímající hodinovka. Mě zajímá spousta věcí a zároveň mám rád kontakt s posluchačem. Rád se tím, co dělám, bavím, a to bych chtěl přenést na posluchače Frekvence 1. Každé vysílání bude originál. Trochu legrace a trochu stezka odvahy,“ dodal Pokorný.

Miloš Pokorný naposledy moderoval Ranní klub na Rádiu Expres. Ranní vysílání na Expresu moderuje od 7:00 do 10:00 Barbora Hasci. Novou podobu ranního vysílání uvedlo od září. 

-mav-