PayPal spouští reklamní službu, finanční mediální sítě rostou

středa, 23. října 2024, 07:05 Reklama MediaGuru

V říjnu spustil svou novou reklamní službu online platební systém PayPal. Připojil se tak k dalším hráčům z finančního trhu. 

Zdroj: PayPal

Zdroj: PayPal

Online platební systém PayPal v první polovině října oficiálně představil svou novou reklamní službu PayPal Ads. Zadavatelům nabízí transakční data, která sledují nákupní cestu spotřebitelů od chvíle, kdy spatří reklamu, po dokončení nákupu. Jedná se o další finanční společnost, jež spustila vlastní finanční mediální síť

PayPal Ads staví svou nabídku displejové reklamy na základně dat pocházejících od jejích 400 milionů aktivních uživatelů. Inzerenti je mohou využít k oslovení spotřebitelů v různých fázích nákupního procesu, a to například v rámci PayPal aplikace, aplikace ke sdílení plateb Venmo nebo cash-back programu Honey

„To množství transakčních dat, které máme na dosah ruky, je prostě neuvěřitelné – je to mnohem více, než kdy měl kterýkoliv jednotlivý retailer,“ uvádí za PayPal Ads v rozhovoru pro AdWeek Mark Grether s tím, že příští rok přibude také nabídka videoformátů a reklamu bude možné umístit i na stránky online prodejců, například u potvrzení objednávky. 

Reklamní zadavatelé mohou pomocí PayPal Ads analyzovat výkonnost své reklamy u více prodejců, získat tak více informací o nákupním chování svých zákazníků a díky tomu optimalizovat kampaně. Zároveň mohou sledovat, jak si jejich značka vede v porovnání s konkurencí. „Můžeme ukázat, jak se vyvíjí tržní podíl, což je docela unikátní, protože obvykle každého prodejce, kde se vaše značka prodává, neznáte,“ dodává Grether. PayPal nabídne inzerentům také poradenství, u kterých maloobchodníků bude reklama nejefektivnější a na jaké cílové skupiny zacílit. Přínosné by to mohlo být zejména pro malé a středníky firmy. 

PayPal je zároveň další finanční společností, jež se vydala na pole digitální reklamy. Svou vlastní finanční mediální síť spustily také Klarna, Revolut nebo Chase, které tak chtějí diverzifikovat své zdroje příjmů a aonetizovat svá data. Podle eMarketer by měly výdaje na reklamu v rámci těchto finančních mediálních sítí růst tempem 107 % ročně a do roku 2026 dosáhnout 1,5 miliardy dolarů.

-stk-