Praha TV vysílá pozemně nově ve Full HD

čtvrtek, 3. října 2024, 12:00 Aktuality, TV MediaGuru

České Radiokomunikace začaly šířit stanici Praha TV nově ve Full HD rozlišení. Program je již řadu let součástí Regionální sítě 4 na kanálu 46.

Z vysílání regionální televize Praha TV. Zdroj: Praha TV

Z vysílání regionální televize Praha TV. Zdroj: Praha TV

Metropolitní stanice Praha TV je nově obyvatelům hlavního města k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu Full HD, tedy poměru 1920x1080. Diváci si tak mohou užít vysílání tohoto programu v uspokojivé kvalitě i na velkých obrazovkách. Tuto verzi mohou diváci najít jako součást Regionální sítě 4 na kanálu 46, která je šířena ze Žižkovského vysílače. V minulosti, když multiplex provozoval operátor Prague Digital TV, využíval k tomu kóty Strahov, Ládví a Zelený pruh.

Praha TV je jediným programem šířeným v Regionální síti 4, takže překlopení do vysokého rozlišení se nijak na kvalitě dalších stanic nepodepíše. Divák na něm jednoznačně vydělá. Rozdíl v kvalitě si může porovnat přepnutím na stejný program v DVB-T2 multiplexu 24 společnosti Digital Broadcasting, kde je dostupný v SD formátu. ČRA zatím k vysílání Praha TV nedodávají programová data, tzv. EPG. Doposud bylo vysílání stanice v HD formátu k dispozici pouze online.

-lukpol-