PRE v novém spotu navazuje na komunikaci „Ekoblázni“

čtvrtek, 17. října 2024, 10:10 Aktuality, TV MediaGuru

Nový reklamní spot společnosti PRE představuje lidi, kteří využívají produkt PRE Proud EKO, a to, jak jsou vnímáni okolím.

Z reklamního spotu společnosti PRE, zdroj: repro PRE

Z reklamního spotu společnosti PRE, zdroj: repro PRE

Nový reklamní spot Pražské energetiky (PRE) ukazuje, jakým způsobem jsou ekologicky smýšlející lidé vnímáni okolím a jak lze pomoct přírodě s produktem PRE Proud EKO. Kampaň navazuje na vánoční newsletter „Ekoblázni“, kterým vloni společnost PRE děkovala zákazníkům odebírajícím PRE Proud Eko, zelenou energii z českých obnovitelných zdrojů. Kampaň běží v ATL i BTL.

„Původní spot byl zákazníky dobře přijat a celkově dobře zarezonoval. Proto jsme se společně s PRE dohodli, že spot budeme využívat dál a věnujeme mu celou vlastní kampaň,” říká Karolína Černá, account director WMC Grey. 

Video reflektuje pohled společnosti na lidi, pro které je automatické přispívat k udržitelnosti. Vyobrazuje je v běžných každodenních situacích, kdy například třídí odpad nebo odebírají zelenou energii. Někteří z jejich okolí je však vidí jako absolutní „ekoblázny“ přivazující se ke stromu nebo aktivisty protestující proti konzumaci masa.

Zdroj: PRE

„V kreativě vystihujeme insight, který zná každý, kdo se pokouší chovat alespoň částečně zodpovědně. V očích ostatních lidí vypadá jako šílený aktivista. Znám to velice dobře z vlastního života,“ vysvětluje myšlenku „ekobláznů“ kreativní ředitel WMC Grey David Suda.

„Touto kampaní chceme ukázat, jak jednoduché je pomáhat české krajině. Děkujeme všem, kteří odebírají naši zelenou elektřinu a tím aktivně přispívají k ochraně životního prostředí. Chceme motivovat další lidi, aby udělali něco pro planetu,“ popisuje novou kampaň Viktor Procházka, head of strategic marketing PRE.

Režie se ujalo duo bao-bab, které s agenturou WMC spolupracovalo i na původním spotu. Animaci lišky Eli má na svědomí studio PFX. „Největší výzvou bylo najít roli pro animovanou lišku, která je hlavním symbolem komunikace PRE. Proto jsme lišce dali nejtěžší úkol: přesvědčit postarší dámu z úvodu spotu, jak jednoduše přejít na PRE Proud EKO,“ dodává Radek Pleha, creative lead WMC Grey.

Credits

  • Creative director: David Suda
  • Creative lead: Radek Pleha
  • Copywriter: Vojtěch Marek
  • Art director: Martin Šimon
  • Account director: Karolína Černá
  • Senior account manager: Monika Holmanová
  • Režie: Oliver Beaujard
  • Scénograf: Nina Zardalishvili

-mav-