Rádio Jih Cimbálka se rozšířilo na FM do Kyjova

pondělí, 28. října 2024, 07:30 Rádio, Aktuality MediaGuru

Novou analogovou frekvenci v Kyjově zprovoznilo jihomoravské tematické Rádio Jih Cimbálka. Stanice o tom informovala na svém webu, ve své monitorovací zprávě to potvrdil i ČTÚ.

Stanice se věnuje tradiční hudbě regionu jižní Moravy. Foto: Pixabay

Stanice se věnuje tradiční hudbě regionu jižní Moravy. Foto: Pixabay

„V pátek 15. září bylo ve 12 hodin a 12 minut zahájeno vysílání Rádia Jih Cimbálka také pro Kyjov a široké okolí. Nová frekvence jedinečného folklórního rádia tak zajišťuje bezproblémový příjem nejen pro samotný Kyjov,“ uvedla rozhlasová stanice na svých webových stránkách. Spuštění tohoto kmitočtu potvrdil ve středu 23. října ve své pravidelné Měsíční monitorovací zprávě i Český telekomunikační úřad. Doposud bylo možné tento program na FM naladit pouze na Hodonínsku.

Provozovatel tematického webového programu na jejích webových stránkách uvádí, že Rádio Jih Cimbálka je unikátní rozhlasová stanice věnující se tradiční hudbě regionu jižní Moravy – folklóru a také dechovce. „Pečlivý hudební výběr doplňujeme o dobré zprávy z našeho regionu, pozvánky na akce a koncerty, informace a tipy pro turisty, pořady o víně i speciální hudební bloky a autorské pořady,“ dodává. Podle online databáze ČTÚ je nový vysílač umístěn v tomto kyjovském areálu.

-lukpol-