Šéfredaktorkou webu Peníze.cz je Silvie Housková

čtvrtek, 3. října 2024, 13:30 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Vedení finančního webu Peníze.cz převzala Silvie Housková. Dosavadní šéfredaktor Petr Kučera zůstává v redakci jako hlavní autor.

Silvie Housková, zdroj: Lavin Nguyen

Silvie Housková, zdroj: Lavin Nguyen

Vedení finančního portálu Peníze.cz převzala Silvie Housková. Před nástupem do NextPage Media působila jako novinářka v Českém rozhlase a Hospodářských novinách. Poslední dva roky řídila produkt na webu CzechCrunch.

„Klíčové pro mě a celý tým bude udržet důvěryhodnost webu a dostat jeho obsah k ještě většímu počtu čtenářů v různých formách. Kromě článků tak plánujeme podcasty, tematické stránky i větší důraz na sociální sítě,“ uvedla Silvie Housková.

„Peníze.cz se za poslední roky vypracovaly do pozice respektované jedničky mezi českými finančními portály. Silvie do týmu, který je zodpovědný za obsah webu, vnese nejen důraz na kvalitní žurnalistiku podloženou daty a čísly, ale bude mít na starosti také komplexní rozvoj webu jako produktu. Od kalkulaček a dalších interaktivních nástrojů, přes speciální projekty až po nové obsahové formáty,“ vysvětluje ředitel NextPage Media Martin Vlnas.

Dosavadní šéfredaktor Petr Kučera, který web úspěšně řídil pět let, v redakci zůstává jako hlavní autor.

Peníze.cz jsou největším portálem o financích na českém internetu. Každý měsíc ho navštíví zhruba 1,7 milionu reálných uživatelů, kteří zhlédnou 8 milionů stránek. Společnost NextPage Media, která web Peníze.cz provozuje, je součástí Finanční skupiny Partners.

-mav-