Seznam Zprávy spouští podcast Jiřího Kubíka s názvem Ve stínu

úterý, 1. října 2024, 15:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Od neděle 6. října uvedou Seznam Zprávy nový podcast Jiřího Kubíka s názvem Ve stínu.

Jiří Kubík, zdroj: Seznam.cz

Jiří Kubík, zdroj: Seznam.cz

Investigativní reportér Jiří Kubík přichází s novým reportážním pořadem Ve stínu. Vždy v neděli odpoledne zavede posluchače a diváky do některého z českých a moravských regionů, k případu, který se zásadně promítl do života běžných lidí. Video najdou čtenáři a diváci vždy na Seznam Zprávách, audio pak také na webu podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích. První díl vychází 6. října.

„Budeme se dívat do míst, kam média v dnešní době většinou nevidí. Případy ze stínu se tak dostanou na světlo ve velkém a sledovaném médiu. Věřím, že se díky naší pozornosti podaří řadu kauz a problémů vysvětlit a možná někdy i vyřešit,“ říká Jiří Kubík.

Navazuje tak svou prací na předchozí cykly o šikaně klientů v ostravském domově seniorů, zneužívání dotací na zaměstnávání lidí s hendikepem či pohlavního zneužívání v církvi i ve škole.

„Máme ambici přinášet jak ryze investigativní reportáže, tak i novinářské sondy ze života lidí v regionech. Zajímá nás, čím a jak žijí naši čtenáři a posluchači. Chceme také ukázat, proč si občas navzájem nerozumíme," říká Jiří Kubík. 

První epizody nového pořadu Jiřího Kubíka se vydají do těšínského Slezska, na místa dvou knih jedné z nejoceňovanějších spisovatelek současnosti – Karin Lednické

Pořad Ve stínu bude mimo jiné vycházet z námětů, které mohou čtenáři a posluchači posílat na adresu vestinu@sz.cz. Tým Jiřího Kubíka, do kterého patří i novinář Tomáš Pergler, dokumentarista Braňo Pažitka a dva juniorní reportéři Iva Pacnerová a Vojtěch Janků, bude tipy od čtenářů kombinovat s vlastní reportérskou a rešeršní prací nebo rozvíjením regionálních kauz odhalených dalšími médii. 

-mav-