Startup Carl Data přišel s aplikací pro vyhodnocení obsahu na sítích

středa, 9. října 2024, 07:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Český startup vyvinul virtuálního asistenta pro social media manažery a influencery. Poradí, jak vylepšit výkon na sociálních sítích.

Ukázka výstupů aplikace Carl, zdroj: Carl Data Company

Ukázka výstupů aplikace Carl, zdroj: Carl Data Company

Datový start-up Carl Data Company slibuje tvůrcům na sociálních sítích lepší výkon jejich obsahu i efektivnější spolupráci se značkami. Nová aplikace Carl for Social vyhodnocujeobsahová i výkonnostní data, ze kterých vytváří tvůrcům na míru konkrétní tipy pro vylepšení obsahu. Veškerá analýza probíhá na pozadí.

„Náš virtuální datový asistent Carl for Social pomáhá zvýšit úspěšnost na sociálních sítích všem, kdo tvoří obsah, od influencerů po malé firmy i marketingové specialisty velkých značek. Jak? Díky datům, ale bez složitých analýz a tabulek,” říká k novince šéf startupu Carl Data Company Jakub Šiler.

Obsah, který umí intuitivní datový asistent analyzovat, pracuje s algoritmy i fanouškovskými trendy napříč nejznámějšími sociálními platformami, jakými jsou Instagram, TikTok a YouTube. K poskytování užitečných doporučení tvůrcům využívá vlastní datové modely pro analýzu dat a pomoc pokročilých AI modelů. Uživatelé si mohou pro jednotlivé platformy vybrat konkrétní cíle, na které se chtějí zaměřit. Ať už je to zvýšení popularity, tedy růst a větší zásah, nebo start monetizace obsahu nebo zvýšení výnosů.

Virtuální asistent  propojuje na jednom místě data z konkrétních účtů na sociálních sítích, vyhodnocuje, jak jednotlivé příspěvky či videa fungovaly a proč, a především doporučuje, jak zlepšit jejich výkon a dosáhnout zvolených cílů. V neposlední řadě pomáhá influencerům, freelance správcům sociálních sítí, ale i značkám a agenturám na jeden klik  vyhodnocovat obsahové komerční spolupráce. 

„Appku nyní launchujeme v beta verzi zdarma, a to globálně, od Rumunska přes Nizozemsko až po USA. Víme, že problém, který pro tvůrce i značky řešíme, má globální parametry. Česká republika však pro nás slouží jako skvělá laboratoř pro testování, na jehož základě chceme aplikaci v reálném čase a podle konkrétního feedbacku vylepšovat, prioritizovat jednotlivé funkce a přidávat nové," doplňuje Šiler s tím, že Carl vznikl jako digitální verze jednoho z členů jeho týmu.

-mav-