TV Barrandov je ve Skylinku ve standardním rozlišení

čtvrtek, 3. října 2024, 17:50 Aktuality, TV MediaGuru

Plnoformátová stanice TV Barrandov je nově k dispozici v satelitní službě Skylink ve standardním rozlišení obrazu. V online distribuci zůstává v HD formátu.

Pořad Nebezpečné vztahy patří mezi stálice TV Barrandov. Foto: TV Barrandov

Pořad Nebezpečné vztahy patří mezi stálice TV Barrandov. Foto: TV Barrandov

Provozovatel plnoformátové televize Barrandov si nastavil nové distribuční podmínky s vlastníkem satelitní televize Skylink, francouzskou skupinou Canal+. Tento vlajkový kanál společnosti Barrandov Televizní Studio je nově k dispozici ve standardním rozlišení obrazu. Operátor Skylink ukončil distribuci ve Full HD formátu na satelitu a vyšší obrazovou kvalitu ponechal pouze ve své internetové platformě. TV Barrandov je nově šířena bez příznaku HD vedle loga.

V současné době jsou tak v největší satelitní službě na českém trhu šířeny všechny programy Barrandova ve formátu SD, kromě TV Barrandov i Kino Barrandov a Barrandov Krimi. Rozlišení je v tuto chvíli u těchto tří stanic nastaveno na hodnotu 704x576. V minulosti bylo překlopeno do SD formátu vysílání TV Barrandov například i v celoplošném DVB-T2 multiplexu ČRA, kde byl původně poměr 1440x1080p. Vysílání v SD formátu znamená nižší cenu za distribuci.

-lukpol-

Kanály skupiny Barrandov jsou zpátky ve vysílání Skylinku

čtvrtek 26. září 2024