Kofola se rozhodla vstoupit do kategorie ovocných nápojů a džusů s vlastní značkou Curiosa. Doposud v této oblasti spolupracovala s rakouskou společností Rauch. V oblasti ledových čajů pak přinese novinku v podobě Dilmah Ice Tea.
„Vytvořili jsme novou značku a receptury, které vnáší svěží vítr do rostoucí kategorie nesyceného nealka. Naše unikátní ovocné nápoje Curiosa se vyznačují netradičními kombinacemi ovoce a bylinek, případně i koření,“ popisuje novinku Daniel Buryš, generální ředitel Kofoly v Česku a na Slovensku, a dodává: „Uvedením nových produktů zároveň posilujeme naši ambici nabízet zdravější alternativy nápojů na trhu, které neobsahují přidaný cukr ani umělá sladidla.“
Název značky Curiosa vychází z latinského cūriōsus a anglického curious, což odkazuje na potřebu něco se dozvídat. „Nazvali jsme tak naši značku, protože pro nás zosobňuje nekonečného objevitele – někoho, kdo je okouzlen přírodou, jejími poklady a tím, co všechno může nabídnout. Curiosa není jen název, v našich očích je to pocta nekonečné zvědavosti,“ vysvětluje Egle Wehle, marketingová ředitelka Radenska Adriatic, pod kterou vývoj značky v rámci skupiny Kofola spadal.
Nápoje Curiosa budou dostupné primárně v gastro formátech (tedy v 0,25l vratných skleněných lahvičkách a 10l Bag-in-Boxech), dále pak v půllitrových PET lahvích a plechovkách o objemu 0,33 l. Nabídnou například chutě manga s kurkumou, černého rybízu s levandulí nebo hrušky s mátou. Vedle neobvyklých kombinací nabídne Curiosa i klasické džusy – 100% pomeranč s dužinou, 100% jablko, 100% multivitamin nebo 40% jahoda.
Spolu s novou značkou přichází Kofola ještě s jednou novinkou – v příštím roce rozšíří partnerství s rodinnou společností Dilmah. Její cejlonské čaje distribuuje Kofola od roku 2019, v příštím roce uvede na trh nové ledové čaje Dilmah Ice Tea.
„Jejich základem je extrakt z ručně sbíraných lístků z čajových zahrad Srí Lanky. Výrobky budou opět bez umělých sladidel, barviv a konzervantů a budou mít nízký obsah cukru. Na ledové osvěžení v podobě černého čaje s broskví, černého čaje s citronem a zeleného čaje s jasmínem se můžete těšit od února,“ přibližuje Jaroslav Vích, obchodní ředitel Kofoly ČeskoSlovensko.
-stk-