Rádio Čas oživí v Jihlavě vysílač po Rádiu Dálnice

pátek, 8. března 2024, 13:20 Rádio, Aktuality MediaGuru

V pondělí 11. března bude spuštěn nový vysílač Rádia Čas v Jihlavě. Osmisetwattovou frekvenci zdědí po Rádiu Dálnice, které ukončilo vysílání začátkem loňského roku.

Rozhlasové studio Rádia Čas. Foto: Rádio Čas

Rozhlasové studio Rádia Čas. Foto: Rádio Čas

Nový vysílač Rádia Čas v Jihlavě využije osmisetwattovou frekvenci po Rádiu Dálnice, které ukončilo vysílání začátkem loňského roku.

„Jsme přesvědčeni, že naše programové portfolio osloví nové posluchače i na Vysočině a Radio Čas se stane každodenním partnerem obyvatel v Jihlavě a jejím okolí,“ uvedl generální ředitel Radia Čas, Roman Jeřábek. Stanice bude vysílat na kmitočtu 99,4 FM, kde do začátku loňského roku vysílalo Rádio Dálnice. Po úmrtí Radima Pařízka byl projekt přepnut do online prostředí, jeho web však už není od té doby aktualizován.

Kromě vysílací expanze prochází rádio i dalšími změnami. Proběhla přestavba a modernizace vysílacího studia. Slavnostní premiérové vysílání z nového zázemí čekalo posluchače ve středu 6. března. Blíží se také vizuální změna v podobě nového loga a sjednocení vizuální identity ve všech oblastech s pokrytím.

Rádio Čas a sesterskou stanici Čas Rock je možné naladit i celoplošně v DVB-T2 vysílání, obě jsou i součástí experimentální sítě PD DAB+.

Nové kmitočty Rádia Čas

  • Jihlava (Pávov) – 99,4 FM

  • Měřín – 94,7 FM

  • Velká Bíteš (Košíkov) – 101 FM

Rádio Dálnice ukončí FM vysílání, změní se v podcast

pondělí 20. března 2023

-lukpol-