SPIR vyhlašuje tendr na realizaci měření NetMonitor

pondělí, 22. dubna 2024, 14:55 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Od roku 2025 vstoupí jednotný výzkum návštěvnosti českého internetu do nové pětileté fáze. V současnosti proto vypisuje výběrové řízení na jeho realizaci.

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Ilustrační foto, zdroj: Unsplash

Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) vyhlašuje výběrové řízení na realizaci měření návštěvnosti českého internetu v nové pětileté vlně projektu NetMonitor. NetMonitor poskytuje informace o návštěvnosti českého internetu, resp. českých médií zapojených do měření, a sociodemografickém profilu jeho návštěvníků v Česku. Stávajícím realizátorem měření je Gemius.

Lhůta pro podání nabídek ve výběrovém řízení končí 3. června 2024. Došlé nabídky budou hodnoceny pověřenou pracovní skupinou SPIR. Vyhlášení výsledku tendru proběhne v prosinci, ostrá produkce dat vybraného dodavatele se očekává do jednoho roku od pověření realizací měření. Základní podmínkou pro posouzení došlých nabídek je použití takové metody, která zajistí měření návštěvností bez použití cookies třetích stran.

Předpokladem k akceptaci nabídky je, aby alespoň jedno z uchazečem nabízených řešení nepřesahovalo v součtu částku 10 mil. Kč ročně bez DPH.

Podrobné požadavky pro přihlašovatele jsou k dispozici na webových stránkách sdružení SPIR zde.

-mav-