Z ovocných barů Frutisimo je dočasně online retailer

středa, 18. března 2020, 06:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Fruitisimo začalo rozvážet po Praze ovocné drinky a také ovoce. Využívá k rozvozu vlastní zaměstnance a plánuje přidat další města.

Po Praze plánuje Fruitisimo přidat další krajská města, zdroj: Fruitisimo

Po Praze plánuje Fruitisimo přidat další krajská města, zdroj: Fruitisimo

Síť ovocných barů Frutisimo zareagovala na aktuální situaci a od úterý 17. března nabízí rozvoz ovocných nápojů a ovoce po Praze. Téměř přes noc se z ní stal online e-shop. Rozvoz firma zajišťuje pomocí vlastních zaměstnanců a ovocné nápoje a bedýnky s ovocem připravuje centrálně na jednom místě v Praze. Frutisimo nabízelo již dříve rozvoz se službou Dáme jídlo, ale ta nyní funguje jen omezeně a firma se snaží využívat pro rozvoz vlastní zaměstnance. V blízké době plánuje rozšířit nabídku i na další krajská města.

„Jsme schopni rozvézt denně více než tisíc drinků,“ říká Jan Hummel, zakladatel sítě s tím, že rozeslal osobní email 200 tisícům věrných zákazníků poté, co se situace v pátek 13.března začala zhoršovat a jejich více než 70 provozoven muselo zavřít. „Setkali jsme se s pozitivní zpětnou vazbou a během čtyř hodin zákazníci objednali 200 drinků,“ popisuje Jan Hummel. Fruitisimo má věrnostní program, kde je více než 190 tisíc zákazníků.

Rozváží nejen drinky, ale také ovoce, zdroj: Fruitisimo

Rozváží nejen drinky, ale také ovoce, zdroj: Fruitisimo

„Pracovali jsme nonstop, abychom vytvořili alternativu pro naše pobočky a téměř přes noc jsme se stali online retailerem,“ dodává k vývoji Jan Hummel. Pro objednávky zřídili úplně novou webovou adresu. Firma začala také vozit zdarma drinky do Fakultní nemocnice Motol jako podporu lékařům.

Fruitisimo provozuje celkem 83 poboček v České republice, na Slovensku a v Maďarsku, největší počet z toho, přes 70 právě v ČR. Většina z nich se nachází v obchodních centrech, která jsou nyní uzavřená

-zue-