AdParáda: Deset nejlepších zářijových kampaní

čtvrtek, 29. října 2020, 12:55 Reklama MediaGuru

Přinášíme shortlist deseti nejlepších kampaní za měsíc září, který sestavuje reklamní hitparáda Art Directors Club.

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Ve spolupráci s Art Directors Club (ADC) zveřejňujeme výběr 10 nejlepších kampaní, které byly vytvořeny na tuzemském trhu během září. Která z nich vyhrála nejnovější AdParádu, se dozvíte v podcastu ADC Kitchen, který si můžete poslechnout na platformách Soundcloud, Spotify a Apple. Kdo je vítězem, však napovídá host podcastu, kterým byla Marcela Syrovátková z drogerie Rossmann.

Rossmann: „Pečujeme s láskou“ – DDB Prague 

Řetězec drogerií Rossmann přišel s novou komunikační strategií, vzniklou ve spolupráci s agenturou DDB. Kampaň rozvíjí stávající koncept značky „A život je krásnější“, obohacuje ho o tematiku péče o sebe a své blízké. Produkce spotu se ujala společnost Boogie Films ve spolupráci s režisérem Jurajem Janišem.

Srovnejto.cz: „Tomáš Srovnaný“ – Lucky You

Online srovnávač pojištění, povinného ručení a energií Srovnejto.cz obsadil do svého reklamního spotu Tomáše Srovnaného, který má rád ve věcech pořádek. Kreativa vznikla v dílně agentury Lucky You, produkci zastřešila společnost Bistro Films pod režisérskou taktovkou Marka Partyše.

Pilsner Urquell: „Dáváme světu skvělé pivo i kus naší kultury“ – VMLY&R Prague

Pilsner Urquell chce novou kampaní svou značku přiblížit dnešnímu spotřebiteli a ukázat mu na reálných příbězích péči, kterou pivu věnuje. Tváří kampaně se stali výčepní, mimo jiné Martina Navrátilová, úspěšná finalistka soutěže Pilsner Urquell Master Bartender. Pod kreativou je podepsána agentura VMLY&R, spot režíroval Marek Partyš, produkci zajistila společnost Bistro Films.

Korunka: „K velké radosti stačí opravdu málo“ – BeefBrothers

Loterie Korunka ze skupiny Tipsport odstartovala reklamní kampaň, jejímž hlavním cílem je podpořit povědomí o značce. Reklamní spot pracuje s dějem odvíjeným pozpátku. Divák nejprve vidí výbuch radosti a až na konci se dozví jeho příčinu. Pod kampaní je podepsána agentura BeefBrothers, režie se ujal Maroš Milčík.

Balet Národního divadla Brno: „Baletiště Season 2020/21“ – in-house

Balet Národního divadla Brno se rozhodl tentokrát nalákat na novou sezónou tanečním videem, v němž jsou jednotlivé hry zakomponované do letištního provozu. Prvotní nápad natáčet na letišti vzešel od uměleckého šéfa Baletu Mária Radačovského. Námět byl rozpracován s režisérem Kubou Jírou.

Raiffeisenbank: „Respekt“ – DDB Prague

Raiffeisenbank rozvíjí společně s agenturou DDB komunikační koncept „Respekt“. S podkresem písně Hard Days Night, původně od Beatles, propaguje novou reklamou spořicí účet. Na vytvoření kampaně se podílela produkce Boogie Films, režie se chopil Milan Balog.

Radio Wave: „Magazín Balanc, Čelisti a Šeptem“ – Stink Films

Radio Wave podporuje kampaní své tři podcasty – Balanc, Čelisti a nový Šeptem. Každý propaguje samostatný spot, hlavními hrdiny jsou moderátoři. Autorem konceptu a režisérem je Jakub Jirásek.

Česká asociace pojišťoven: „Agresivita zabíjí“ – BeefBrothers

Agresivita za volantem může mít tragické následky, varuje Česká asociace pojišťoven v nové preventivní kampani „Agresivita zabíjí“, na níž spolupracuje BESIP i Policie ČR. Kreativa je dílem agentury BeefBrothers. Produkci zajistila Creative Embassy ve spolupráci a Jurajem Janišem.

Cesta domů: „Anketa“ – Bypass

Nezisková organizace Cesta domů, poskytující potřebným paliativní péči, chce spotem oslovit nové dárce. Prostřednictvím ankety ukazuje, že pochovaní lidé by nejraději chtěli umřít doma, kdyby si mohli vybrat. Spot realizovala společnost Bypass, režie se ujal Jakub Veselý.

Vinea: „Zázračné stvoření“ – Triad Advertising 

Vine​a představila nový koncept, s nímž chce vyzdvihnout hodnotu své značky a posílit vnímání brandu jako „skutečného klenotu mezi sycenými nápoji“. Pod kampaní je podepsána agentura Triad Advertising. Produkci zajistila společnost Stink Films. Režie se ujala Veronika Jelšíková. 

O finalistech rozhodovali členové ADC:

  • Martina Tóthová (freelance)
  • Dejan Štajnberger (VCCP)
  • Roman Bayguzov
  • Hana Mara (freelance)
  • Klára Palmer (McCann Prague)
  • Jakub Antoš (Open Idea)
  • Rado Šaptović 
  • Miky Karas (Madmonq)
  • David Suda (WMC/Grey)
  • Petr Vlasák (Comtech_Can)
  • Slávek Zajíc
  • Pavel W. Přibyl (Wilhelm Kinga)

Výsledky zářijové AdParády si můžete poslechnout v podcastu ADC Kitchen.

K dispozici na platformách Soundcloud, Spotify a Apple.