Marketplace na ZOOTu se od jara rozrostl trojnásobně

pondělí, 16. listopadu 2020, 15:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Tržby online tržiště, které módní e-shop ZOOT spustil letos na jaře, rostou meziměsíčně o desítky procent.

Zdroj: ZOOT

Zdroj: ZOOT

Marketplace, který ZOOT vytvořil během první vlny pandemie, se od svého spuštění na jaře ztrojnásobil. Meziměsíčně mu rostou tržby o desítky procent. Do konce tohoto roku by předpokládá módní e-shop, že budou tržby z marketplace tvořit až desetinu celkového obratu.

Firma plánuje během předvánočního období rozšířit nabídku online tržiště o 10 až 20 tisíc nových produktů, čímž by se mělo stát jedním z pilířů e-shopu. Kromě oblečení, bot a doplňků módních i těch do bytu chce nabízet také kosmetiku, a posunout se tak od módní k lifestylové platformě.

„Předpokládáme, že do konce příštího roku může zboží z marketplace tvořit dokonce více než 50 % naší nabídky a bude generovat až čtvrtinu příjmů,” říká Martin Vrána, který je zodpovědný za veškeré komerční aktivity ve společnosti ZOOT.

K rozmachu nové služby, která usnadňuje vyprodávat skladové zásoby například i obchodníkům s kamennými prodejnami, pomáhá současný růst online nakupování.  „Díky tomu, co se děje na trhu a poli e-commerce v této době, je marketplace pro nás velkou příležitostí efektivně rozšířit portfolio a nabídnout naší cílovou skupinu nejen gigantům, ale i menším a žádaným značkám. A to nejen z tuzemského trhu. Přistupujeme k tomu strategicky a díky komerčnímu propojení všech oddělení v marketplace rosteme,” vysvětluje Vrána.

ZOOT chce do příštího roku zefektivnit a zautomatizovat možnost vstupu nových partnerů do nabídky. „Chceme právě dát možnost i mnoha českým novým značkám a podpořit je jejich vlastním shop-in-shopem,” dodává Vrána s tím, že v rámci marketplace testuje i české lokální designéry a značky jako třeba českou kosmetiku Beviro nebo dětské oblečení Unuo. Podporu lokálním výrobcům chce e-shop poskytovat i v rámci svých Výdejen radosti. 

Během tohoto roku vstoupil ZOOT se svou nabídkou i na online tržiště Alza dropshipment. Od roku 2018 je vybraná nabídka dostupná i na Mall.cz. Vlastní marketplace rozvíjí i německý módní e-shop Zalando, který s ním postupně vstupuje i na další trhy, kde působí. 

Zalando rozšiřuje své marketplace, ČR je zatím jen v plánu

úterý 10. listopadu 2020

-stk-