Koncem roku odstartovala značka Garden Gourmet novou kampaň, v níž je zdůrazňována nízká uhlíková stopa jejích produktů. Pracuje s motivem prázdných talířů po jídle, které zmizelo (téměř) beze stopy. Komunikace, jež bude k vidění v televizi, na internetu a sociálních sítích, poběží do února.
Nový televizní spot, který je nasazen na obrazovkách už od 25. prosince, si hraje se slovy a ukazuje, jak si na jídle pochutnávají, jak vegetariáni, tak i flexitariáni nebo deluxetariáni. „V naší kampani chceme upozornit také na nízkou uhlíkovou stopu, a tedy menší dopad na naši planetu, kterou rostlinné alternativy oproti masu představují. Například u našeho veganského Sensational Burgeru se při výrobě vyprodukuje o 75 % méně CO2 než u jeho masového protějšku. Postupně pracujeme na tom, aby naše značka byla do roku 2022 karbonově neutrální,“ říká Zuzana Magálová, brand manager značky Garden Gourmet.
Kampaň se rovněž snaží využít leden, měsíc předsevzetí. Prostřednictvím 31denní veganské výzvy s názvem Veganuary chce značka spotřebitele inspirovat dělat věci lépe a starat se více jak o sebe, tak o přírodu.
Na sociálních sítích tak bude zveřejňovat sérii výzev, rozdělených do čtyř témat. Formou stories i klasických příspěvků budou zveřejňovány tipy, jak si zpestřit jídelníček, nahradit v něm maso, neplýtvat, zpracovávat zbytky potravin a lépe využívat obalový materiál. Cílem bude stát se #planetariánem a snížit dopady každodenního života na životní prostředí. V rámci výzvy proběhne i soutěž o udržitelné výhry.
Hlavním ambasadorem je Ben Cristovao, který se značkou dlouhodobě spolupracuje. V plánu je i spolupráce s dalšími influencery. S nimi chce Garden Gourmet připravit také Kuchařku beze stopy s recepty, které zanechají minimální stopu jak na talíři, tak i na životním prostředí.
Za obsahem i strategií stojí agentura Triad Advertising Slovensko, na televizním spotu se podílela i agentura Grey a Media Monks. O sociální sítě se stará Triad a StoryTLRS. PR zajišťuje v Česku i na Slovensku agentura Bison & Rose.
-stk-