Burger King podpoří kampaní prémiové burgery King’s Collection

čtvrtek, 3. února 2022, 14:10 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Burger King od února kampaní komunikuje novou kolekci Gourmet hamburgerů – King’s Collection.

Na českém trhu uvedl Burger King dva prémiové burgery z King's Collection, foto: MediaGuru.

Na českém trhu uvedl Burger King dva prémiové burgery z King's Collection, foto: MediaGuru.

Síť restaurací Burger King v České republice do své nabídky nově zařadila kolekci prémiových burgerů s názvem King’s Collection. Stejně jako na jiných trzích si řetězec od novinky slibuje přilákání nových zákazníků. Od února ji komunikuje reklamní kampaní. 

„Dobrý burger je prostě nadčasová věc. Je to něco, co bude vždy atraktivní a vyhledávané. Ve své jednoduchosti se dá totiž burger kvalitním pojetím povýšit na prémiový gastronomický zážitek. Proto přicházíme s něčím ještě lepším v podobě chuťově totálně vypiplané kolekce Gourmet,“ říká Daniel Ryška, ředitel Burger King pro Česko, Polsko, Slovensko, Bulharsko a Rumunsko. 

King’s Collection je již dostupná na několika trzích v Evropě. Síť tak vychází vstříc trendu, kdy prémiové burgery představují dlouhodobě rostoucí kategorii. Každá země si však svou nabídku určuje na základě lokálních preferencí a specifik. Na tuzemském trhu při přípravě burgerů kladla důraz především na americký původ, řemeslné zpracování, požitek, originalitu a kreativitu. 

Testována byla téměř třicítka chutí, do nabídky byly zařazeny zatím první dva burgery – King’s Collection Chimichurri a King’s Collection Whiskey BBQ. Jejich základ tvoří 150g prémiového hovězího, brioška, čerstvá zelenina (rukola, rajčata a jalapeños) a originální omáčky – Chimichurri a Whiskey BBQ. Baleny jsou do papírové černé krabičky a half wrapu. Obě verze lze objednat od 169 korun. 

Od novinek si Burger King slibuje, že budou tvořit až 8% podíl na prodejích. Chce prodávat 24 prémiových burgerů na restauraci a den, což se před Vánocemi, kdy byla King’s Collection uvedena, dařilo. Kvůli současné vlně omikronu se prodeje o něco snížily. Prémiové burgery chce nyní podpořit reklamní kampaní, která poběží po celý únor v televizi, na internetu a sociálních sítích. 

-stk-