Soud nevyhověl Rohlíku, ve sporu s Tescem však pokračuje

čtvrtek, 23. června 2022, 08:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Soud nevyhověl návrhu na vydání předběžného opatření Rohlíku. Ten bude v právních krocích proti srovnávací kampani Tesca pokračovat.

Zdroj: web iTesco

Zdroj: web iTesco

Kampaň „Nenechte se opít…“ obchodního řetězce Tesco, v níž se vymezoval vůči konkurenčnímu Rohlíku, má právní pokračování. Návrhu na vydání předběžného opatření, který podala společnost Velká pecka, provozující Rohlík, Městský soud v Praze nevyhověl. Online platforma však v právních krocích hodlá pokračovat. 

Tesco pokračuje ve srovnávání s Rohlíkem, ten se brání soudně

pátek 13. května 2022

Městský soud v Praze dospěl při rozhodování k závěru, že nebylo osvědčeno, že by kampaň Tesca mohla být posouzena jako nekalosoutěžní. Podle soudu nelze považovat slogan „Nenechte se opít…“ ve vztahu k Rohlíku za zlehčující do té míry, aby naplnilo znak nekalé soutěže. Rovněž se neztotožňuje s argumentací, že zahrnutím akčních cen vytváří Tesco nepravdivý a klamavý dojem, že jsou nákupy u něj levnější. V neposlední řadě zamítl argumentaci Rohlíku, že srovnávací reklamou Tesco parazitovalo na jeho pověsti.

„Vítáme, že Městský soud v Praze, byť v nepravomocném usnesení, konstatoval soulad naší kampaně s právními předpisy a potvrdil, jak jsme se domnívali, že návrh Rohlíku na vydání předběžného opatření a zastavení kampaně nebyl na místě,“ komentuje za Tesco Michal Kuzmiak.

Rohlík se však s tímto nepravomocným rozhodnutím soudu nespokojí a chce pokračovat v právních krocích dál. Kampaň Tesca s názvem ,Nenechte se opít…' dle názoru našich i externích právníků porušovala pravidla srovnávací reklamy a byla klamavá. Z toho důvodu jsme se v době průběhu kampaně rozhodli dát k soudu návrh na vydání předběžného opatření a zároveň marketingově nereagovat. Předběžné opatření slouží k tomu, aby byl protiprávní stav, který akutně vznikl a působí někomu újmu, rychle zastaven a újma se dál nerozšiřovala. Po předběžném opatření následuje standardní soudní řízení, kde se teprve rozhoduje o podstatě sporu. To trvá běžně i rok a víc. Kampaň Tesca skončila po krátké době a pro vydání předběžného opatření tak již nebyly právní důvody. V právních krocích proti kampani ale pokračujeme, domníváme se, že v tomhle případě byl zákon opravdu porušen a doufáme, že nám příslušné instituce dají za pravdu. I když to samozřejmě nebude hned,“ vysvětluje na dotaz MediaGuru tisková mluvčí Rohlíku Lutfia Volfová.

-stk-