VUT představuje kampaní „Tady můžeš“ své fakulty

středa, 8. února 2023, 07:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Vysoké učení technické v Brně ukazuje v kampani autentickou atmosféru svých jednotlivých fakult.

Klíčový vizuál kampaně „Tady můžeš“ Vysokého učení technického v Brně, zdroj: VUT

Klíčový vizuál kampaně „Tady můžeš“ Vysokého učení technického v Brně, zdroj: VUT

V letošním kampani s názvem „Tady můžeš“ představuje Vysoké učení technické v Brně (VUT) potenciálním uchazečům několik důvodů, proč si ho zvolit pro studium. 

„Tentokrát jsme se rozhodli dát prostor našim šikovným studentům, a ukázat tak ostatním, čeho všeho je možné na VUT dosáhnout. Popularizujeme tím i vědu na VUT, což je jedním i z našich aktuálních strategických cílů. Z toho důvodu jsme pro vědce založili i Mediální akademii VUT,“ popisuje specialistka online marketingu VUT Lenka Gumulec. 

Prostřednictvím deseti videí ukazuje kampaň atmosféru, kterou zažívají studenti při svých výzkumech a studiích na jednotlivých fakultách a dalších součástech VUT. Honza z Fakulty stavební například dokazuje, že Fakulta stavební není jen o stavebních materiálech a kreslení výkresů, ale například i o světelné architektuře a světelném designu, který připravuje na koncerty i akce v ulicích. Pavla z Fakulty strojního inženýrství zase experimentuje s vlivem abrazivních zubních past na plomby. Zabývá se biotribologií a analyzuje mechanismus tření v živých organismech. Výsledky jejích měření využívají i v nemocnicích.

Natáčení a zpracování kampaně se ujal tvůrce Michal Orsava, který stojí za videy o Harry Potterovi na Pražském hradě nebo o EETerminátorovi. Texty do videí a na web zpracovala Hana Marko.

-stk-