Kaprain: Na strategii pro Mafru a Londu je třeba několik měsíců

čtvrtek, 1. února 2024, 16:15 Aktuality, Tisk, Rádio MediaGuru

Investiční skupina Kaprain podnikatele Karla Pražáka se od 1. února stává výhradním majitelem společností Mafra, Londa a Synthesie.

Zdroj: MediaGuru.cz

Zdroj: MediaGuru.cz

Společnost Kaprain se od 1. února stává stoprocentním majitelem společností Mafra, Londa a Synthesie. Antimonopolní úřady v Česku, na Slovensku, v Německu, Rakousku a Turecku potvrdily bezproblémovost nákupu, uvedla společnost v oficiálním oznámení.

Akvizicí společností Mafra (MF Dnes, Lidové noviny, Metro, Téma, Rytmus života, iDnes.cz, TV Óčko a další) a Londa, provozovatele rádií Impuls či RockZone 105.9, vstupuje Kaprain na mediální trh. „Vzhledem k tomu, že se pro skupinu Kaprain jedná o první akvizici v mediální oblasti, detailní zorientování se a následná příprava strategie dalšího rozvoje těchto společností zaberou několik měsíců," přiblížila dále společnost. 

„Akvizicí pardubické Synthesie rozvíjíme naše dosavadní působení na evropském trhu speciální chemie a stáváme se jedním z nejdůležitějších hráčů v regionu,“ uvedl majitel skupiny Kaprain Karel Pražák a dodává: „Nákupem společností Mafra a Londa pak vstupujeme do zcela nové oblasti a příprava strategie dalšího rozvoje těchto společností nám potrvá o něco déle.“

Kaprain může převzít Mafru i Londu, rozhodnutí je pravomocné

úterý 30. ledna 2024

-mav-