Foodora chce kampaní změnit vnímání donášky jídla

úterý, 14. května 2024, 10:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Foodora spouští novou reklamní kampaň, chce s ní evokovat „svobodnou volbu bez předsudků".  

Zdroj: Repro YT Foodora Česko

Zdroj: Repro YT Foodora Česko

Česká rozvážková platforma Foodora spustila novou reklamní kampaň, v níž se vrací k heslu „Protože chci“. Zákazníkům má evokovat svobodnou „volbu bez předsudků a radost z nakupování".

Cílem nové kampaně je změnit vnímání donášky jídla a potravin. Hlavní sdělení se zakládá na předpokladu, že rozvoz nemusí být jen nouzový plán. „Naší kampaní chceme pomalu měnit to, jak naše cílové publikum vnímá službu doručování. Chceme, aby se pro ně stalo synonymem pohodlí, radosti, ale i spontánnosti,“ říká Jan Gemrich, šéf marketingu Foodora. 

Reklamní kampaň značka spustila 1. května. Mimo České republiky poběží také ve Švédsku, Finsku, Norsku, Rakousku a Maďarsku. V omezeném rozsahu se pak kampaň objeví také v Dánsku. Kampaň vznikla na základě komplexní marketingové strategie a zahrnuje široké spektrum formátů, včetně televizní reklamy, outdooru, brandových partnerství či influencer marketingu.

„Foodora chce ke dveřím přivážet nejen jídlo; chceme svým zákazníkům přivážet radost, zábavu, a šanci proměnit obyčejný den v nezapomenutelný zážitek," říká Federico Vazquez, CMO společnosti Delivery Hero Europe.

Za kreativním konceptem stojí renomovaná agentura GUT. „Vytvořme spolu svět, ve kterém donáška není jen o naplnění prázdného žaludku, ale o radosti z okamžiku. Touto kampaní nově definujeme rozvoz jídla jako takový a představujeme ho jako výpravu za potěšením,“ dodávají Matteo Gallinelli a Guillame Roukomovsky, kreativní ředitelé agentury GUT.

-stk-