Globus mění věrnostní program, podpoří ho kampaní

pátek, 31. května 2024, 09:35 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Globus přichází se změnou ve svém věrnostním programu Můj Globus. V letácích začne uvádět vedle akčních cen i nižší věrnostní ceny. 

Věrnostní program se bude nově jmenovat Můj Globus, stejně jako mobilní aplikace, zdroj: Globus.

Věrnostní program se bude nově jmenovat Můj Globus, stejně jako mobilní aplikace, zdroj: Globus.

Globus mění s koncem května svůj věrnostní program – z Globus Bonus se stává Můj Globus. Svým věrným zákazníkům nabídne možnost úspor. Nově budou hypermarkety komunikovat nižší věrnostní ceny i v akčních letácích. Vedle toho dochází také k těsnějšímu provázání věrnostního programu s mobilní aplikací.

„Věrní zákazníci budou moct nakoupit desítky až stovky produktů levněji a budou mít také slevy ‚šité na míru’, aby pro ně byly skutečným přínosem. Navíc nad rámec slev může každý zákazník využít odměny za různé objemy nákupů jak v hypermarketu, tak v Restauraci, Café nebo na čerpací stanici Globus,“ popisuje Aneta Turnovská, tisková mluvčí Globus s tím, že nový věrnostní program zohlední bezezbytku dosud nasbírané platné body každého zákazníka.

Věrnostní program Globusu využívá v současnosti více než 800 tisíc zákazníků. S věrnostní kartou je učiněno přes 60 % nákupů. Název Můj Globus doposud nesla jen mobilní aplikace, v níž mohli zákazníci plánovat nákupy a skenovat zboží, nyní se rozšiřuje i na věrnostní program. Na něj navazuje pojmenování řady věrnostních benefitů, které budou názvem definovat charakter úspory. Zákazníci se tak budou setkávat běžně s označením jako „Moje nejvýhodnější cena“, „Moje slevové kupóny“ a „Moje sbírání odměn.“ 

„Moje nejvýhodnější cena“ označuje výhody v letácích a slevových katalozích. „Moje sbírání odměn“ označuje stupnici odměn, která nahradí dosavadní zákaznické řády. Jakmile zákazník dosáhne například útraty 1 000 Kč, získává odměnu, kterou může ihned využít bez dalších omezení nebo prodlev. Tyto „nákupní mety“ budou platné vždy pro dobu tří měsíců a zákazník v odměnách najde například speciální slevy na vybraný sortiment, ale i slevy na programy mycí linky, do Restaurace nebo Café Globus. „Moje slevové kupony“ budou vydávány každých 14 dní. Jejich výběr zohlední dřívější nákupní chování daného zákazníka. Do těchto kuponů se promítne také speciální nabídka pro rodiče s malými dětmi. Půjde je aktivovat v rámci mobilní aplikace, na webových stránkách globus.cz nebo na kioscích, které nahradily terminály Globus Bonus. Kiosky budou umístěny přímo mezi regály na prodejní ploše hypermarketů. 

Vylepšení se dočkal i samotný vzhled plastové karty, kterou si v případě zájmu budou moci vyměnit i stávající členové. Její výměna však pro plnohodnotné využívání všech výhod programu nezbytná není.  

Grafika celého nového věrnostního programu Můj Globus je barevně odlehčená a zároveň koresponduje s celkovou vizuální identitou Globusu. Komunikace věrnostního programu se počínaje květnem prolne napříč komunikačními kanály. „Lidé se s novým věrnostním programem Můj Globus setkají v mobilní aplikaci, letácích, na sociálních sítích, v inovovaných TV spotech a na billboardech. Věrnostní program také budeme silněji komunikovat na prodejní ploše,“ řekla Aneta Turnovská.  Na grafice i kampani se podílela agentura Mark BBDO.  

-stk-