Adidas se v kampani zaměřuje na negativní tlak ve sportu

středa, 5. června 2024, 09:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

V nové kampani se Adidas spojuje s fotbalovými ikonami, jako je Lionel Messi, Jude Bellingham a Florian Wirtz. 

Zdroj: Adidas

Zdroj: Adidas

S blížícími se mezinárodními fotbalovými soutěžemi Euro 2024 a hlavním turnajem v Jižní Americe spouští Adidas novou kampaň, s níž chce pomoci odbourávat negativní tlak ve sportu. Nabízí pohled na to, jak může mezinárodní fotbal vedle vzrušení přinést další úroveň tlaku na hru každého hráče. Výzkumy totiž ukazují, že existuje až třikrát vyšší pravděpodobnost, že stejný hráč nepromění penaltu při hře za národní tým než při hře za svůj klub. 

„Chceme oslavit a podpořit naše hráče před velkým fotbalovým létem, kdy budou nadále inspirovat nastupující generaci sportovců. Tato kampaň nám všem připomíná, že tlak lze pocítit na jakékoli úrovni, bez ohledu na ocenění nebo úspěchy. Naší ambicí zůstává pomoci odbourat negativní tlak ve sportu a povzbudit elitní i řadové hráče, aby se znovu spojili s tím, co v nich probudilo lásku ke hře. Doufáme, že naše heslo ‘You Got This’, povzbudí sportovce všech úrovní k překonání tlaku a dosažení svých osobních možností ve sportu,” popisuje Florian Alt, viceprezident pro globální komunikaci značky Adidas. 

Značka v kampani staví na filmu s myšlenkou „You Got This“, kterým chce inspirovat příští generace sportovců k překonání tlaku a podpořit jejich lásku ke hře. Prostřednictvím série rychlých střihů na pozadí melodie skladby Under Pressure od kapely Queen s Davidem Bowiem, ukazují fotbalisté – Lionel Messi, Florian Wirtz, Gio Reyna, Pedri, Ousmane Dembele nebo Jude Bellingham, čeho lze dosáhnout, když usměrní tlak, zároveň povzbuzují sportovce, aby je následovali.

Ve videu se objevují také nové kopačky Adidas F50, které budou k vidění na hřišti při finále Ligy mistrů UEFA. 

-stk-