Allegro vyvíjí CZC shop, o budoucnosti CZC.cz se nezmiňuje

pátek, 21. června 2024, 06:40 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Allegro nyní vyvíjí CZC shop na své sdílené platformě. Budoucnost samostatného internetového obchodu CZC.cz je nejasná.

Zdroj: CZC.cz

Zdroj: CZC.cz

V současné době vyvíjí Allegro nový CZC shop na své sdílené platformě. Díky tomu mohou zákazníci nakupovat produkty dostupné na CZC.cz také prostřednictvím online tržiště a využívat přitom známé prostředí e-shopu s benefity Allegra. O budoucnosti stávajícího CZC.cz se provozovatel nezmiňuje. Podle informací serveru Novinky.cz a Geekboy by ale měl samostatný e-shop v dohledné době skončit. 

Allegro postupně rozšiřuje nabídku na celé své platformě a s tím zvyšuje i množství zboží, které nabízejí prostřednictvím tohoto tržiště partnerské e-shopy, mezi které patří i CZC. Český prodejce elektroniky, jenž se ve své komunikaci prezentuje jako „hrdá dvojka“, je zároveň součástí skupiny Allegro, která přechází se svými firmami na společnou IT infrastrukturu.

V současnosti je možné nakupovat jak prostřednictvím CZC shopu na doméně Allegro.cz, tak na webu CZC.cz. Nový CZC shop na Allegro běží prozatím v testovacím režimu, v následujících týdnech a měsících budou přibývat další funkce a vylepšení. „Díky tomu, že náš sortiment nabízíme prostřednictvím allegro.cz, dokážeme oslovit mnohem větší skupinu zákazníků než dosud, mimo jiné i ty, kteří na našem e-shopu na doméně CZC.cz nikdy nenakupovali. To potvrzuje i počet nových zákazníků, které jsme od začátku spolupráce zaregistrovali. Nehledě na to, že na CZC shopu na Allegro mohou zákazníci využít díky programu Allegro Smart! další výhody,“ říká Matthias Frechen, obchodní ředitel společnosti Allegro.

Samostatný CZC.cz by měl však svou činnost ukončit dříve, než se očekávalo. Původně se počítalo až s rokem 2025, nyní by se tak mohlo stát už v průběhu letních prázdnin. Podle serveru Novinky.cz byl personální tým e-shopu značně zredukován a většina stávajících zaměstnanců již začleněna do Allegra. Nový CZC shop má být poslední poslední fází před vypnutím známého e-shopu.

-stk-