Answear v kampani ukazuje, jak na vnitřní klid

středa, 5. června 2024, 12:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Answear pokračuje ve své CSR aktivitě „Nebuďme lhostejní k tomu, co se skrývá uvnitř”. Upozorňuje na důležitost vnitřní pohody. 

Zdroj: Answer

Zdroj: Answer

Módní e-shop Answear rozvíjí svou CSR aktivitu s názvem „Nebuďme lhostejní k tomu, co se skrývá uvnitř”. Ve druhé edici kampaně upozorňuje na důležitost vnitřní pohody a nepřetěžování mysli vnějšími podněty. Zároveň se v ní spojuje s neziskovou organizací Nevypusť duši

Kampaň se zabývá problémem přílišné stimulace, tedy stavu, kdy je lidská mentální a emoční kapacita přetížena množstvím vnějších podnětů „Overstimulaci může zažít každý z nás. Během jednoho pracovního dne obvykle dostáváme 50–80 upozornění, z nichž až 80 % je nepodstatných. Neustálá stimulace vyvolává pocity přepracování a zahlcení a může vést k prokrastinaci,“ říká o problematice Barbora Pšenicová, ředitelka Nevypusť duši a terapeutka. 

Kampaň na všech 12 trzích, kde Answear působí, zastřešuje video od režisérky Nataši Ivanové. Jen v tuzemsku vznikla ve spolupráci s Nevypusť duši webová stránka reknisiopomoc.answear.cz, kde se mohou lidé o problematice vzdělat interaktivní formou a získat návod na krátkodobá řešení i dlouhodobou prevenci. Dále bude Answear od 3. do 10. června rozdávat svým zákazníkům informační letáky, téma bude komunikovat i na sociálních sítích.

„V první edici naší kampaně jsme se zaměřili na zviditelnění nárůstu psychických obtíží. Nejenom na našem trhu jsme byli překvapeni dosahem kampaně a samotnými ohlasy na ni. Výsledky nám daly jasný signál. Je potřeba o problémech s duševním zdravím stále mluvit a edukovat. Proto jsme do kampaně přidali filmový spot a opět se rozhodli spolupracovat s organizacemi a lidmi, kterým je toto téma blízké,“ vysvětluje Nicole Groesslová, Country Manager pro Českou republiku a Slovensko.

Do kampaně se znovu zapojili influenceři: lékař Tomáš Šebek, záchranář Marek Dvořák, violoncellistka Terezie Kovalová a psychoterapeutka Eliška Remešová. Problematiku overstimulace svým sledujícím přiblíží také studentka psychologie Jana Albrechtová, která je známá pod instagramovým profilem Czechpsychologist, studentka medicíny se zájmem o neurologii Anežka Dlašková, která vystupuje pod instagramovým profilem Zasluncevdusi, a rehabilitační trenér Radek Laci, který propojuje pohyb a duševní zdraví.

-stk-