Penny obsazuje Suchánka a Genzera do rolí kustodů

čtvrtek, 13. června 2024, 07:40 Aktuality, Reklama MediaGuru

Řetězec Penny uvádí k fotbalovému Euro 2024 novou kampaň Fotbal hezky česky.

Natáčení reklamy Penny, zdroj: Penny

Natáčení reklamy Penny, zdroj: Penny

Penny představuje novou kampaň, v níž prezentuje veřejnosti své generální partnerství s českou fotbalovou reprezentací. Hlavních rolí se v reklamě opět zhostili Michal Suchánek s Richardem Genzerem, kteří se coby kustodi národního týmu ukazují jako  rádci a pomocníci, ale současně i nejvěrnější fandové českých fotbalistů.

Kampaň vznikla za podpory Fotbalové asociace České republiky. Vedle dvojice se proto v kampani objeví i trenér a tři hráči národního týmu.

Reklamní spot je koláží skečů na fotbalovém trávníku nebo v zázemí stadionu. V rámci natáčení vznikly dvě hlavní varianty reklamního spotu, které budou nasazeny v televizním vysílání a v kinech. Řada dalších krátkých scének, které nejsou součástí hlavní reklamy, se bude využívat na sociálních sítích.

Reklama se natáčela na pražském stadionu Viktorie Žižkov, a kromě hlavních protagonistů v ní účinkují reprezentační trenér Ivan Hašek, obránce Martin Vitík, útočník Tomáš Chorý a brankář Jindřich Staněk. Režie se ujal Jakub Kohák. 

Spot Penny - Fotbal hezky česky, zdroj: Penny

Řetězec Penny podporuje český fotbal na různých úrovních a nedávno vstoupil na tu nejvyšší, když se stal generálním partnerem mužské i ženské reprezentace. „Každý z nás k fandění přistupuje trochu jinak, někdo sleduje fotbal u televize, jiný s kamarády v restauraci, další vyrážejí přímo na stadion. Ale jedno máme určitě společné, stojíme za národním týmem v dobrém i ve zlém. A i když Michal Suchánek s Richardem Genzerem opět ve svých rolích spolehlivě vzbuzují salvy smíchu, je na nich zároveň vidět, že na ‚své‘ kluky nedají dopustit. Celý koncept částečně navazuje na předchozí velmi úspěšné kampaně s duem Suchánek + Genzer, takže věříme, že humor a nadsázka budou opět skvěle fungovat,“ říká šéf strategického marketingu Penny Vít Vojtěch.

Penny - Fotbal hezky česky

  • Kreativní agentura: Leo Burnett
  • Kreativní ředitel: Nikola Foktová
  • Copywrighter / Creative Team Lead: Klára Javůrková, Michal Suchánek, Richard Genzer
  • Art Director: Zora Makovská
  • Režie: Jakub Kohák
  • Produkční agentura: Roar Production
  • Mediální agentura: PHD
  • PR agentura: Svengali Communications

-mav-