4camping láká na výstavu stanů CGI reklamou

pondělí, 22. července 2024, 17:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

4camping využívá v kampani na podporu své Výstavy stanů v pražských Letňanech CGI reklamu. 

Zdroj: Repro FB 4camping

Zdroj: Repro FB 4camping

Prodejce outdoorového vybavení 4camping vstupuje do světa CGI reklamy. Lidé ji mohou vidět na Instagramu a Facebooku. Jejím cílem je propagovat Výstavu stanů na výstavišti PVE v Praze – Letňanech. 

Video, které pro 4camping vytvořila KUK produkce, zachycuje zdánlivě běžnou scénu na rušném Václavském náměstí v Praze. Náhodný kolemjdoucí náhle vyhodí do vzduchu malou kuličku, která při dopadu na zem „exploduje“ do plně rozloženého stanu. Na plachtě stanu se objevuje výrazná reklama zvoucí diváky na probíhající Výstavu stanů.

4camping v reklamě kombinuje reálné záběry s počítačovou animací. „Chtěli jsme vytvořit něco, co lidi překvapí a zároveň efektivně předá naše sdělení,“ říká marketingový ředitel 4campingu Zbyšek Pochylý. „CGI nám umožnilo realizovat koncept, který by byl v reálném světě obtížně proveditelný,“ dodává.

CGI technologie si v poslední době našla cestu do reklamních kampaní řady českých značek. Kromě 4campingu s ní pracovala Ikea, jež vytvořila iluzi tramvaje táhnoucí obcí nafukovací židle ze svého sortimentu centrem Prahy kolem Národního divadla. Česká obec sokolská přetvořila kontroverzní umělecké dílo Davida Černého na fasádě obchodního domu Máj – místo motýlů-stíhaček Spitfire se na budově objevili počítačově generovaní obrovští sokoli. Během mistrovství světa v hokeji, které se letos uskutečnilo v Česku, měla několik CGI reklam automobilka Škoda. V Praze „oblékla“ Prašnou bránu do hokejového dresu, v Ostravě „přidělala“ obří brankářskou hokejku k bývalému dolu a v Brně zase obří hokejové rukavice na pružinách „zdravily“ šalinu. CGI video několikrát použila i společnost Zásilkovna.

-stk-