Blíží se olympiáda, partneři spouští své aktivace

úterý, 23. července 2024, 12:00 Marketing, Reklama MediaGuru

V pátek 26. července odstartuje letní olympiáda v Paříži. Partneři Českého olympijského týmu připravili tematické kampaně i další aktivity. 

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Letní olympijské hry 2024, oficiálně Hry XXXIII. olympiády, zahájí v Paříži v pátek 26. července. Po dobu více než dvou týdnů se bude ve francouzské metropoli konat sportovní klání v 32 sportech a 329 disciplínách. Z Česka se jich zúčastní celkem 113 sportovců. Partneři Českého olympijského týmu mají přichystané tematické kampaně a většina z nich se chystá i na Olympijský festival u jezera Most. 

Jedním z generálních partnerů je Skupina ČEZ, jež se Českým olympijským týmem spojuje od roku 2001. Svou kampaň opět komunikačně propojuje s mobilní aplikací EPP Pomáhej pohybem, v rámci níž lidé díky svým sportovním výkonům sbírají body, které následně věnují na vybrané charitativní projekty. 

Kampaň ČEZu využívá televizi, online, tisk, rádio a outdoor a obsahově se zaměřuje na děti a mladé talenty, které k případné účasti na jedné z budoucích olympiád teprve míří. „Myšlenkou kampaně je, že ať už se z nich stanou hvězdy vrcholového sportu, nebo zůstanou u sportování jen pro udržování kondice a zábavu, pohyb každopádně dává smysl vždy,“ přibližuje za firmu její tiskový mluvčí Martin Schreier

Kromě kampaně ČEZ také participuje na Olympijském festivalu, kde je garantem kanoistiky. Místo, kde si lidé budou moci tuto disciplínu vyzkoušet, bude obrandováno, zároveň bude možné si zapůjčit i paddleboardy. Také ČEZ Energy zóna se odehraje v duchu vodních sportů se soutěžemi, kvízy, chillout zónou a nabídkou reklamních předmětů. Její součástí bude i  ReakTour, virtuální prohlídka jaderných elektráren, a WaterTour, jež návštěvníky zavede do přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně v srdci Jeseníků.

Sazka, další generální partner Českého olympijského týmu, se bude v průběhu olympiády soustředit na podporu konkrétních českých sportovců. „Máme připravenou image kampaň na podporu Sazka Champs, projektu, který jsme spustili letos v květnu, kdy napřímo podporujeme talentované mladé sportovce v plnění jejích snů a inspirování mladé generace,“ popisuje manažerka sponzoringu a CSR Sazky Dominika Němcová s tím, že kampaň poběží v tisku, outdooru, na internetu a sociálních sítích, kde bude podpora nejviditelnější. 

Ukázka olympijské kampaně Sazky, zdroj: Sazka

Ukázka olympijské kampaně Sazky, zdroj: Sazka

Na olympiádě budou o medaili usilovat tři sportovci ze Sazka Champs, a to plavkyně Barbora Seemanová, BMX jezdkyně Iveta Miculyčová a lukostřelkyně Marie Horáčková. „V Paříži budeme mít tým sociálních sítích, který bude ve spolupráci s ČOV připravovat zábavný obsah přímo z místa dění. Chceme lidem přiblížit atmosféru města během olympijských her a zároveň podpořit české sportovce v cestě za jejich sny,“ říká Němcová a dodává, že naopak na Olympijském festivalu žádnou aktivaci Sazka neplánuje. 

Toyota, která se podpoře českého sportu a parasportu věnuje více než 10 let, se svou kampaní začala už v lednu letošního roku. Poprvé do ní obsadila své lokální ambasadory, kteří propagují olympijskou myšlenku a společného týmového ducha. Řadí se mezi ně například vodní slalomář Lukáš Rohan, rychlostní kanoista Martin Fuksa, běžkyně Kristiina Sasínek Mäki, paraatletka ve sprintu a vrhu koulí Anna Luxová, oštěpařka Nikola Ogrodníková, plavkyně Barbora Seemanová, skater Maxim Habanec a šermíř Alexander Choupenitch. Doplňují je paraatletka Tereza Jakschová, paroplaveb David Kratochvíl a paracyklista Patrik Jahoda

Na Olympijském festivalu je japonská automobilka partnerem skateparku, kde si mohou dát návštěvníci hodiny skatu nebo se podívat na exhibici Maxe Habance. Pro děti jsou připravené soutěže na balance boardech a kreslení návrhů na skaty. Na místě budou vystavena auta a jako hosté dorazí i někteří sportovní ambasadoři značky. Dění na festivalu bude kontinuálně pokrývat obsahový tým českého zastoupení Toyoty, přičemž obsah bude využit pro všechny komunikační kanály značky, magazín Toyota Life v printové i online verzi, sociální sítě Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube a public relations.

Billa se v rámci svého generálního partnerství spojila s olympioniky kajakářem Jiřím Prskavcem a běžkyní Kristiinou Sasínek Mäki, s nimiž chce „vést lidi ke sportu a správnému stravování i další generace”. „Chceme využít této sportovní události k tomu, abychom přivedli ke sportu a zdravému životnímu stylu i naše zákazníky a jejich děti,“ vysvětluje Dana Bratánková, vedoucí korporátní komunikace & Public Affairs. U jezera Most je řetězec partnerem sportu padel. 

Billa se spojuje s Jiřím Prskavcem, zdroj: Billa.

Billa se spojuje s Jiřím Prskavcem, zdroj: Billa.

T-Mobile, patřící spolu s Alpine Pro a Vinci Construction mezi oficiální partnery, připravuje na olympiádu pořad Voláme Paříž. „Jedná se o hovory olympioniků s jejich příbuznými a kamarády – ať už těsně po podání jejich výkonu, nebo jen ze života v olympijské vesnici, a díky tomu budeme moci přinášet emotivní momenty z těchto okamžiků. Zároveň díky tomuto projektu dojde k propojení Českého domu a festivalu v Mostě,“ popisuje Lucie Komárková, senior specialista marketingové komunikace T-Mobile. Pořad bude uveden na Czech Team TV a všech platformách značky i Českého olympijského týmu. „Jako partneři beach volejbalového dua Schweiner a Perušič budeme samozřejmě sledovat i jejich cestu během turnaje,“ doplňuje Komárková. 

Na sociálních sítích uspořádal T-Mobile soutěž „Reportéři“ o výlet do Paříže a návštěvu Českého domu. Vybraní zákazníci se stanou na jeden den reportéry a budou skrz sociální sítě magnetového operátora přinášet atmosféru a zážitky přímo z Paříže. V další soutěži mohou zákazníci vyhrát dvě noci ve stanovém městečku u jezera Most a skrz program Magenta Moments získat také slevy na vstupy do Olympijského festivalu.

Vizualizace T-Mobile zóny na Olympijském festivalu u jezera Most, zdroj: T-Mobile.

Vizualizace T-Mobile zóny na Olympijském festivalu u jezera Most, zdroj: T-Mobile.

Na Olympijském festivalu nabídne T-Mobile ve spolupráci s Českým svazem cyklistiky pumptrackovou zónu, kde si budou moci návštěvníci vyzkoušet tuto disciplínu. Součástí aktivace bude také možnost recyklace starého mobilního telefonu a soutěž o nový T Phone a další ceny. 

-stk-