Burger King proměnil OOH v měřiče UV záření

pátek, 19. července 2024, 07:05 Aktuality, Reklama MediaGuru

Se sloganem „Negriluj se, nejsi Whopper“ upozorňuje Burger King, že pobyt na slunci může být pro kůži nebezpečný. 

Zdroj: Burger King

Zdroj: Burger King

Burger King spouští svou letní kampaň se sloganem „Negriluj se, nejsi Whopper“, v jejímž rámci přeměnil venkovní reklamní plochy na měřiče UV záření. Chce tak upozornit na fakt, že pobyt na slunci může být pro kůži opravdu nebezpečné. Svým zákazníkům pak na vybraných pobočkách zdarma nabízí krém s SPF faktorem.

„Rozhodli jsme se využít jedné z předností našich burgerů a jejím prostřednictvím odlehčeně upozornit na to, že ‚grilovat se‘ venku na slunci už taková sranda není,“ vysvětluje Filip Vostrý, marketingový manažer řetězce Burger King pro Českou republiku.

V interaktivní kampani, kterou vytvořila agentura Zaraguza, vyzývá značka své zákazníky, aby si při zvýšeném riziku raději zašli na Whopper a ukryli se před přímým slunečním žárem v prostorách jeho restaurace. Outdoorová reklama informuje o aktuální výši UV faktoru, za  využití dat z aplikací pro předpověď počasí se obsah plochy dynamicky mění v průběhu dne dle aktuálního vývoje. Kolemjdoucí tak například upozorní hláška „Whopper ten žár vydrží, tvoje kůže ne“, která značí vysoké UV, nebo naopak uklidní ve znění „Slunce negriluje, vezmi Whopper ven“ při tom nízkém. Obsahově dokážou plochy zareagovat až na 12 různých úrovní UV záření. Spolu s tím se ve vybraných restauracích objeví dávkovače s opalovacím krémem.

Na sociálních sítích bude řetězec ve svých příspěvcích reagovat na UV záření, a poučí tím sledující o jeho aktuálním ne/bezpečí. V neposlední řadě na ochranu před grilováním se na slunci poukážou formou Reels a Stories dva ambasadoři Burger Kingu – Vítek ZachJakub Kotek. 

Součástí kampaně je také pozvání do pražských restaurací Burger King na zmrzlinu zdarma. Pro její získání stačí, aby si kdokoli při hodnotě UV záření 6 a vyšším vyfotil selfie u jedné z měnících se OOH ploch. Fotku poté dotyčný ukáže obsluze libovolné pražské restaurace Burger King. 

Kampaň současně podpoří anketa portálu Refresher. V ní se budou moderátoři v ulicích rozpálené Prahy lidí ptát, zda si uvědomují, že i mimo pláž je třeba dodržovat pravidla ochrany před silným sluncem.

S letní kampaní se bude veřejnost setkávat až do 15. srpna. Mediální nákup  a plánování má na starosti Wavemaker. Komunikaci kampaně na oborová média zajišťuje agentura Ogilvy.

-stk-